Rezort kultúry umelcom vyplatil viac ako dva milióny eur. O finančnú pomoc požiadal aj Ráž či Tomeček

NETKY.SK • 12 Júl 2021, 12:55 • 2 min
Rezort kultúry umelcom vyplatil viac ako dva milióny eur. O finančnú pomoc požiadal aj Ráž či Tomeček

BRATISLAVA – Rezort kultúry doposiaľ vyplatil prostredníctvom COVID dotácií fyzickým osobám z oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu viac ako dva milióny eur.

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe o tom informovala Zuzana Viciaňová, hovorkyňa Ministerstva kultúry SR (MK SR). Rezort upozorňuje, že v stredu (30. júna) uzavrel ďalšiu výzvu v rámci balíka pandemickej finančnej pomoci, ktorú poskytuje samotné ministerstvo.

 

„COVIDové dotácie boli tentokrát určené pre umelcov v slobodnom povolaní a živnostníkov v technických a obslužných profesiách dlhodobo pôsobiacich v kultúre a kreatívnom priemysle. Výzva bola postavená na princípe adresnosti, jasných pravidiel a administratívnej jednoduchosti,“ upozorňuje Viciaňová.

O dotáciu MK SR úspešne požiadali napríklad Ernest Šarközi a Silvia Šarköziová z kapely Cigánski diabli, speváci Samuel Tomeček či Jozef Ráž, herci Daniela Kuffelová či Nela Pocisková, umeleckí rezbári Vincent a Ľubomír Bandúrovci či filmový producent a režisér Ľubomír Slivka.
 

Prečítajte si tiež: Šéfka rezortu kultúry má čo vysvetľovať! Nového riaditeľa divadla Nová scéna vybrala proti pravidlám



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona