Rezort financií sa ohradil voči tvrdeniam Richarda Sulíka. Odkázal, že zdroje na pomoc s nájomným má hľadať u seba

NETKY.SK • 18 Máj 2021, 16:05 • 2 min
Rezort financií sa ohradil voči tvrdeniam Richarda Sulíka. Odkázal, že zdroje na pomoc s nájomným má hľadať u seba

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva SR môže samé vyčleniť finančné prostriedky na vyplácanie dotácií na nájomné a nemusí čakať na rozhodnutie rezortu financií.

slovakia

left justify in out

Reagoval rezort financií na slová ministra hospodárstva Richarda Sulíka, že brzdí poskytovanie uvedenej pomoci.


„Rezort financií zdôrazňuje, že ministerstvo hospodárstva malo a má možnosti, ako v prípade nevyhnutnej potreby nájsť a dočasne vyčleniť potrebné prostriedky zo svojho vlastného rozpočtu, či už úsporou alebo presunom z iných oblastí. Pomoc pre podnikateľské subjekty preto neviazne na ministerstve financií," skonštatoval rezort.

Zároveň pripomenul, že zdroje na tento účel sú zahrnuté v novele štátneho rozpočtu, ktorého cieľom je ho navýšiť a momentálne čaká na schválenie v parlamente. Podľa nej by ministerstvo hospodárstva mohlo mať na vyplácanie nájmov k dispozícii ešte ďalších 20 miliónov eur.

 

Mohlo by vás zaujímať: Gastro sektor utrpel ďalšiu "podpásovku". Štát im stopol finančnú pomoc na nájomné


Rezort hospodárstva vyplatil v druhom kole dotácií na nájomné viac ako 49 miliónov eur. Pomoc poskytlo takmer 35-tisíc žiadateľom.

 

Minulý týždeň zároveň informoval, že aktuálne pomoc nepokračuje tak, ako by mala, keďže čakajú na uvoľnenie ďalších zdrojov zo strany ministerstva financií.

Druhé kolo dotácií na nájomné by pritom malo byť posledné. V prípade ďalších obmedzení podnikateľov pre pandémiu už plánoval rezort hospodárstva postupovať podľa pravidiel univerzálneho odškodňovacieho zákona. Jeho prípravu má v kompetencii ministerstvo financií. Na jeho predstavenie sa stále čaká.


Prečítajte si tiež: Strana SaS znova volá po odškodňovacom zákone
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona