Rezort financií pripravuje konsolidačné opatrenia

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 16:16 • 2 min
Rezort financií pripravuje konsolidačné opatrenia

BRATISLAVA - Ministerstvo financií (MF) SR pripravuje viaceré konsolidačné opatrenia. Na dnešnom rokovaní Výboru Národnej rady (NR) SR pre financie a rozpočet to počas rokovania o Programe stability na najbližšie roky uviedol štátny tajomník rezortu Radko Kuruc.

slovakia

left justify in out

"Ministerstvo financií pripravilo viaceré konsolidačné opatrenia, ktorými by sa mala zaoberať vláda a následne aj parlament. Bude to závisieť od rokovaní koaličnej rady. Treba povedať to, že vznikla koalícia, kde strany mali rôzne podmienky, ktoré sa pretavili do programového vyhlásenia vlády," podotkol Kuruc.

 

Vláda sa zaviazala napríklad k zníženiu dane z príjmu právnických osôb na 21 %, taktiež sa majú zvyšovať platy učiteľom.

 

"To znamená, že do programového vyhlásenia vlády sa dostali viaceré výdavkové opatrenia, ktoré sú negatívne, ale aj opatrenia, ktoré sú pozitívne. Preto MF SR vypracovalo viacero opatrení. Treba povedať, že dôležité je to, že ciele sú v súlade s európskymi pravidlami," dodal Kuruc.

 

Deficit verejných financií by mal v tomto roku dosiahnuť 1,93 % hrubého domáceho produktu (HDP). V rokoch 2017 až 2019 by sa mal schodok postupne znížiť na 1,29 % v roku 2017, 0,44 % v roku 2018 a napokon by mal byť dosiahnutý prebytok na úrovni 0,16 % v roku 2019. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona