Rezort financií plánuje stanoviť limit na obstaranie áut pre štát

NETKY.SK • 9 Október 2014, 14:43 • 2 min
Rezort financií plánuje stanoviť limit na obstaranie áut pre štát

BRATISLAVA - Ministerstvo financií (MF) SR v súčasnosti pracuje na príprave zákona, ktorým sa má upraviť oblasť financovania verejnej správy. Do právnej normy by sa tak mohlo dostať aj opatrenie, ktorým sa stanoví limit na obstaranie áut pre štát.

slovakia

left justify in out

"Opatrenie, ktorým sa stanoví limit na obstaranie áut pre štát bude zapracované v rámci legislatívneho procesu do zákona, ktorý je v gescii MF SR a upravuje oblasť financovania verejnej správy," uviedol pre TASR tlačový odbor rezortu financií.
     

Rovnaký cenový limit pre podnikateľské a štátne limuzíny presadzuje nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Beblavý. Preto sa rozhodol už na najbližšej schôdzi parlamentu predložiť pozmeňujúci návrh k novele zákona o dani z príjmov. Rezort financií v nej navrhuje, aby si súkromný podnikateľ v strate nemohol odpísať celú kúpnu cenu služobného auta, ale len sumu do výšky 48.000 eur. Beblavý presadzuje limit aj pre organizácie pracujúce vo verejnom záujme, urobil k tomu aj verejnú hromadnú pripomienku. Ministerstvo ju však podľa Beblavého ignoruje a limit pre verejný sektor do zákona zatiaľ nezapracovalo.
     

"Zákon o dani z príjmov reguluje podnikateľov na daňové účely. Limitovanie výdavkov na kúpu osobných automobilov v rámci štátnej správy preto nemôže byť predmetom úpravy tohto zákona," vysvetlil tlačový odbor MF SR. Zároveň rezort financií uviedol, že v súčasnosti platí v rámci štátnej správy regulácia nákupu osobných automobilov cez uznesenie vlády k návrhu cenových limitov nákupu osobných motorových vozidiel pre inštitúcie financované zo štátneho rozpočtu. "V júni 2011 vláda vzala na vedomie materiál Štandardy pre nákup vybraných tovarov a kapitálových aktív, v ktorom pôvodný cenový limit z roku 2001 bol navrhovaný na nový znížený cenový limit v eur. V súčasnosti sa analyzuje posilnenie záväznosti a aktualizácia platných limitov v rámci štátnej správy," doplnilo MF SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies