Rezort dopravy ušetril za rok vyše 380 miliónov eur

NETKY.SK • 8 Júl 2011, 16:28 • 2 min
Rezort dopravy ušetril za rok vyše 380 miliónov eur

Rezort dopravy ušetril za rok vyše 380 miliónov eur

slovakia

left justify in out

img

Približne 70 eur na každého občana SR ušetrilo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR (MDVRR) za uplynulý rok. Predstavuje to úsporu vyše 380 miliónov eur. Povedal to dnes v Bratislave pri hodnotení ročného pôsobenia na čele rezortu dopravy prvý podpredseda vlády a minister Ján Figeľ.
      Najväčšie úspory sa podarilo dosiahnuť pri ozdravovaní železničných spoločností a podstatne lacnejších tendroch na výstavbu diaľnic a rýchlostných ciest.
      Ako zdôraznil Figeľ, napriek výrazným úsporám sa výstavba diaľnic nezastavila. V prvom roku súčasnej vlády rezort dopravy rozbehol výstavbu cca 30 km diaľnic a rýchlostných ciest pri úspore desiatky miliónov eur v porovnaní s pôvodnými predpokladanými cenami. Otvorenie ďalších úsekov sa pripravuje počas tohto leta a na jeseň. Začala sa rozsiahla rekonštrukcia ciest prvej triedy, ktoré, ako zdôraznil Figeľ, sú v katastrofálnom stave.
      Za významný počin označil Figeľ rozhodnutie nepokračovať v predražených PPP projektoch, čo znamenalo miliónové úspory. Za cenu troch sa dajú stavať štyri kilometre diaľnic, zdôraznil minister.
      Začalo sa aj významné ozdravenie železníc. V prípade, ak by sa železničné spoločnosti, ktorých dlh sa blížil k miliarde eur, nezačali ozdravovať, skončilo by vyše 30.000 zamestnancov na ulici.
      Za významné označil Figeľ spustenie elektronických aukcií, čím sa len v železničných firmách podarilo daňovníkom ušetriť viac ako 4 milióny eur.
      Rezort pripravuje v blízkom období nový stavebný zákon, cestný zákon a ďalšie normy. Podľa Figeľa jednou z najnáročnejších úloh bude pripraviť Slovenskú poštu na úplnú liberalizáciu poštového trhu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies