Rezort dopravy tvrdí, že po zrušení SACR turistov pribúda, nie naopak

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 19:28 • 2 min
Rezort dopravy tvrdí, že po zrušení SACR turistov pribúda, nie naopak

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) tvrdí, že po začlenení bývalej Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) do jeho organizačnej štruktúry od začiatku roka 2017 sa zlepšuje prezentácia Slovenska v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie podľa rezortu potvrdilo aj ocenenie Slovenska ako najpopulárnejšej turistickej destinácie na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu GITF v čínskom Guangzhou. Slovensko a Poľsko získali túto cenu ako jediné európske krajiny.

"Propagáciu a marketing Slovenska v zahraničí na seba koncom roka 2016 prevzal rezort dopravy a výstavby. Svoje úlohy v prezentovaní našej krajiny vykonáva úspešne a efektívne," informovala vo štvrtok rezortná hovorkyňa Karolína Ducká. Potvrdzujú to podľa nej aj posledné čísla návštevnosti.

 

"Počas troch kvartálov roku 2017 prišlo na Slovensko viac ako 4,2 milióna hostí, čo predstavuje o 311 tisíc viac návštevníkov ako v roku 2016 (rast o 8 %). Top destináciami na Slovensku sú dlhodobo Tatry, Bratislava, Liptov, kúpele alebo kultúrne a prírodné pamiatky UNESCO," uviedla Ducká.

Zväz cestovného ruchu SR v utorok informoval, že žiada opätovné vytvorenie organizácie na prezentáciu a propagáciu Slovenska najmä pre zahraničných návštevníkov. Možnosti sekcie cestovného ruchu na ministerstve dopravy a výstavby, po zrušení SACR ku koncu roka 2016, sú totiž podľa zväzu obmedzené. Profesijná organizácia cestovného ruchu je pripravená pomôcť s návrhmi a so skúsenosťami odborníkov v záujme zatraktívnenia a zefektívnenia prezentácie SR ako turistickej destinácie.

 

"Pomôže to všetkým, predovšetkým jednotlivým rezortom aj nám, aby sme vedeli, čo nás čaká, aké opatrenia sa budú pripravovať a každý mal z toho čo najväčší efekt," uviedol prezident ZCR Marek Harbuľák.

Veľtrh cestovného ruchu v čínskom Guangzhou sa konal 1. až 3. marca, patrí k najvýznamnejším podujatiam tohto zamerania v ázijsko-pacifickom regióne. Na veľtrhu sa zúčastnilo vyše šesťdesiat krajín a navštívilo ho približne dvestotisíc ľudí.

 

"V tomto roku sa až doteraz ministerstvo dopravy zúčastnilo s národným stánkom na štrnástich veľtrhoch a výstavách cestovného ruchu, z toho jeden bol na Slovensku. Do konca roka 2018 pripravuje rezort dopravy v zahraničí účasť SR na ďalších jedenástich veľtrhoch a výstavách cestovného ruchu," priblížila Ducká.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies