Rezort dopravy sa pripravuje aj na to, že by Váhostav-SK skončil v konkurze

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 12:56 • 2 min
Rezort dopravy sa pripravuje aj na to, že by Váhostav-SK skončil v konkurze

BRATISLAVA - Čo bude s rozostavanými diaľničnými úsekmi, ak stavebná spoločnosť Váhostav-SK skončí v konkurze – aj na takúto možnosť sa rezort dopravy podľa ministra Jána Počiatka (Smer-SD) pripravuje.

slovakia

left justify in out

Firma by mohla ísť do konkurzu, ak by sudkyňa neschválila reštrukturalizačný plán spoločnosti, o ktorom má rozhodnúť do 22. mája.
     

Váhostav-SK sa pritom momentálne podieľa na výstavbe šiestich diaľničných úsekov. Z toho jeden buduje firma sama a v ďalších piatich prípadoch je v konzorciách s ostatnými spoločnosťami. "V prípade úsekov, kde je Váhostav-SK v konzorciách, to žiadny zásadný problém nie je," priblížil minister. Táto situácia je totiž ošetrená priamo v zmluvách a výstavbu diaľnice by prebrali ostatné firmy v rámci združenia.
     

"Najkritickejší je z nášho pohľadu úsek D1 Dubná Skala –Turany, kde je Váhostav-SK sám," upozornil Počiatek. Momentálne tak podľa jeho slov prebieha audit stavu tejto rozostavanej diaľnice. "Aby sme boli schopní v prípade, že by Váhostav-SK skončil v konkurze, na to reagovať," dodal.
     

Diaľničný úsek by mal byť dokončený v septembri tohto roku. Podľa ministra tak už na ceste treba spraviť väčšinou len finálne dokončovacie práce. Preto by sa s tým štát podľa neho vedel vysporiadať aj v prípade, ak by Váhostav-SK skončil v konkurze.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies