Rezort dopravy podal trestné oznámenie v súvislosti s obstaraním poradcu pre PPP

NETKY.SK • 10 Jún 2011, 13:56 • 2 min
Rezort dopravy podal trestné oznámenie v súvislosti s obstaraním poradcu pre PPP

Rezort dopravy podal trestné oznámenie v súvislosti s obstaraním poradcu pre PPP - Doprava Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDVRR) SR dnes podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, a to v prípade obstarania poradcu v súvislosti s proje

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDVRR) SR dnes podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, a to v prípade obstarania poradcu v súvislosti s projektmi verejno-súkromného partnerstva (PPP). Išlo o obstaranie vykonané ešte za predchádzajúceho vedenia rezortu, ktoré prešetrovala aj Európska komisia (EK).
      "Ide o škandalózne obstaranie na poradcu na výber koncesnej spoločnosti," konštatoval na dnešnej tlačovej konferencii vedúci služobného úradu ministerstva Peter Mach. Zdôraznil, že na rezorte sa v podstate zopakoval tzv. nástenkový tender, avšak tentoraz bez nástenky.
      V roku 2007 bola totiž najmenej transparentnou formou verejného obstarávania - rokovacím konaním bez zverejnenia vybraná firma Advokátska kancelária JUDr. Jaroslav Ružička a CMS Cameron McKenna v. o. s. na zabezpečenie právneho, technického a finančného poradenstva. Táto spoločnosť získala za svoje služby až do ukončenia spolupráce s ministerstvom viac ako 15 miliónov eur.
      V tejto súvislosti prešetroval celý prípad aj Brusel. "EK podala na SR žalobu, tú nakoniec stiahla, pretože my sme túto zmluvu po príchode na ministerstvo zrušili," podotkol Mach. Komisia vyčítala Slovensku spôsob verejného obstarávania.
      Ako upozornil Mach, ministerstvo dopravy už jedno trestné oznámenie podalo v súvislosti s problematikou PPP projektov. Išlo o analýzu PPP, ktorá podľa súčasného vedenia rezortu manipulovala fakty o výstavbe práve formou PPP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona