Rezort dopravy po prvý raz zabezpečuje účasť Slovenska na veľtrhu v Utrechte

NETKY.SK • 11 Január 2017, 11:11 • 2 min
Rezort dopravy po prvý raz zabezpečuje účasť Slovenska na veľtrhu v Utrechte

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR po prvý raz od presunu Slovenskej agentúry pre cestovný ruch priamo do štruktúr rezortu zabezpečuje účasť Slovenska na veľtrhu v holandskom Utrechte. Podujatie sa okná oddnes do 15. januára.

slovakia

left justify in out

Účasť Slovenska na takomto veľtrhu je podľa rezortu dôležitá, pretože obyvatelia štátov Beneluxu a Francúzska patria medzi tých, ktorí vyhľadávajú našu krajinu ako zaujímavú destináciu.

 

"Je dôležité, aby sme na takýchto výstavách ukázali to najlepšie, čím sa Slovensko môže pochváliť a prilákať návštevníkov," konštatoval minister Árpád Érsek (Most-Híd). Na výstave chce rezort podľa jeho slov ukázať zahraničným návštevníkom možnosti trávenia dovolenky na Slovensku, prioritne chce predstaviť slovenské hory, mestá, kultúru, kúpele, príležitosti na pešiu turistiku a cykloturistiku.

 

Tento veľtrh cestovného ruchu zaujme ročne vyše 120.000 potenciálnych turistov z Holandska, Belgicka, Luxemburska a Francúzska. Rozkladá sa na rozlohe vyše 100.000 štvorcových metrov. "Návštevník veľtrhu cestovného ruchu v Utrechte minie na dovolenky ročne približne 3300 eur, čo je 2,8-krát viac ako návštevníci iných veľtrhov v regióne," vyčíslila hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká.

 

Rezort dopravy chce Slovensko prezentovať následne aj na veľtrhoch v Brne, Tel Avive, Prahe, Berlíne, Kyjeve, Miláne, Budapešti, Frankfurte, Moskve, Londýne a vo Varšave. "Vo všeobecnosti sa chceme zamerať na prezentáciu našich prírodných bohatstiev, kultúrneho a historického dedičstva, možnosti aktívneho trávenia dovolenky, športového vyžitia a relaxácie v kúpeľoch," dodala Ducká.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies