Rezort dopravy plánuje spustiť pilotný projekt školských autobusov

NETKY.SK • 21 Február 2017, 12:00 • 2 min
Rezort dopravy plánuje spustiť pilotný projekt školských autobusov

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy pod vedením Árpáda Érseka (Most-Híd) plánuje spustiť pilotný projekt školských autobusov. Dnes sa k nemu konalo pracovné stretnutie ministra dopravy a šéfa rezortu školstva Petra Plavčana (SNS).

slovakia

left justify in out

Projekt školských autobusov má podľa ministerstva dopravy potenciál zlepšiť dopravu žiakov do škôl aj zvýšiť ich bezpečnosť. "O spustení celého projektu budú ministri ešte rokovať s ministerstvom vnútra a po dopracovaní všetkých podrobností budú informovať verejnosť v priebehu nasledujúcich týždňov," uviedli pre TASR z odboru komunikácie ministerstva dopravy.

 

"Doteraz sa o školských autobusoch iba hovorilo. My ideme urobiť konkrétne kroky k tomu, aby to začalo fungovať," uviedol Érsek.

 

Minister dopravy plánuje navrhnúť jeden až dva pilotné projekty, ktoré by vyskúšali fungovanie a uplatnenie školských autobusov. Zatiaľ však podľa denníka nechcel konkretizovať okresy, v ktorých by bol tento projekt skúšaný. Prezradil však, že by to mohlo byť na juhu západného Slovenska.

 

"Musíme sa dohodnúť, kto autobusy dodá, kto ich bude platiť a na ministerstve dopravy bude ešte potrebné doriešiť cestovný poriadok," avizoval minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona