Rezort dopravy má pripraviť rozvojové plány pre železnice aj diaľnice

NETKY.SK • 9 September 2010, 12:09 • 2 min
Rezort dopravy má pripraviť rozvojové plány pre železnice aj diaľnice

Rezort dopravy má pripraviť rozvojové plány pre železnice aj diaľnice

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo dopravy má do konca roka pripraviť program revitalizácie železničných spoločností, ktorý bude vychádzať z podrobnej analýzy ich súčasného stavu. Obsahovať má aj návrh opatrení na zvýšenie ich efektívnosti. "Jeho súčasťou bude návrh harmonogramu postupu na vstup strategického investora do ZSSK Cargo," avizuje materiál o krátkodobých štrukturálnych opatreniach vlády do konca roka 2010, ktorý dnes schválil vládny kabinet.
      V rovnakom termíne má rezort dopravy pripraviť aj program rozvoja bratislavského letiska, ktorý sa zameria na zvýšenie efektívnosti a ďalší rozvoj tohto letiska ako najvýznamnejšieho leteckého dopravného uzla na Slovensku. Obsahovať má aj návrh podporných opatrení pre leteckých dopravcov na otvorenie pravidelnej leteckej dopravy.
      Treťou avizovanou prioritou v oblasti rozvoja dopravy na Slovensku je príprava programu výstavby diaľnic a rýchlostných ciest na roky 2011 až 2014. Tento materiál má do konca roka zanalyzovať stav prípravy týchto stavieb, prehodnotiť projekty financované formou PPP aj projekty financované z fondov Európskej únie (EÚ). "Zároveň realokuje zdroje z európskych fondov, aby ich bolo možné intenzívnejšie využiť na výstavbu diaľnic," konštatuje plán krátkodobých priorít vlády na tento rok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona