Rezort dopravy hľadá financie na dokončenie rozšírenia diaľnice D1 do Trnavy

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 12:22 • 2 min
Rezort dopravy hľadá financie na dokončenie rozšírenia diaľnice D1 do Trnavy

BRATISLAVA - Diaľnica D1 z Bratislavy do Trnavy má síce aj v súčasnosti šesť pruhov, no toto riešenie je iba dočasné. Cesta sa musí ešte definitívne dobudovať, chýbajú jej odstavné pruhy a pribudnúť majú aj súbežné cesty.

slovakia

left justify in out

Z eurofondov sa jej rozšírenie zaplatiť nedá, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR preto hľadá možnosti, ako projekt zafinancovať. "MDVRR aktuálne hľadá dodatočné zdroje, ako zabezpečiť výstavbu na úsekoch, ktoré nie je možné financovať z eurofondov," uviedol pre TASR hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa.

 

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) pritom v súčasnosti zabezpečuje vypracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie na dva úseky tejto diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou. Až táto dokumentácia má podľa Kóňu presne určiť rozsah a predpokladané náklady na dostavbu cesty. Momentálne preto podľa neho nie je možné ani určiť termín začiatku výstavby.

 

Diaľnica D1 do Trnavy je tak stále len akoby vo výstavbe. Po jej definitívnom dokončení majú na ceste pribudnúť odstavné pruhy. Zároveň sa majú vybudovať aj dve cesty, ktoré budú viesť popri šesťpruhu. Pôjde o takzvané kolektory, ktoré by mali zabezpečovať napájanie vodičov z priľahlých obcí na šesťprúdovú diaľnicu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona