Rezort dopravy chce zvýšiť záujem žiakov o dopravné školy

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 16:25 • 2 min
Rezort dopravy chce zvýšiť záujem žiakov o dopravné školy

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy chce motivovať školákov, aby pri výbere svojho budúceho povolania zvážili štúdium na stredných školách s dopravným zameraním.

slovakia

left justify in out

Rezort tak organizuje podujatie s názvom Kam po skončení základnej školy – Študuj dopravu, ktoré sa uskutoční 2. júna od 9:00 do 17:00 v priestoroch Košickej detskej historickej železnice. Organizujú ho v spolupráci so Železnicami SR, Železničnou spoločnosťou Slovensko, Železničnou spoločnosťou Cargo, Košickou detskou historickou železnicou a ďalšími organizáciami. 


Školáci budú mať možnosť priamo v prírode navštíviť priestory rušňa, kamiónu či vidieť diagnostiku vozidiel. Organizátori tiež pripravia videoprojekcie, rušňový trenažér a ďalšie aktivity. Na podujatí budú prezentovať študijné a učebné odbory v oblasti dopravy, ktoré je možné študovať v stredných odborných školách v Košickom a Prešovskom kraji. Žilinská univerzita v Žiline a Technická univerzita v Košiciach predstavia možnosti vysokoškolského štúdia v oblasti dopravy. Odborníci poskytnú deťom a mládeži kariérne a pracovné poradenstvo s alternatívami ďalšieho profesijného smerovania.

Minister dopravy a výstavby Árpád Érsek hovorí, že zvýšenie záujmu žiakov základných škôl o štúdium na stredných odborných školách so zameraním na dopravu je dlhodobým cieľom ministerstva. "Podporujeme projekty, ktoré informujú školákov, že študovať dopravu je atraktívne a technické vzdelanie je dobrým štartom do života,“ uviedol Érsek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies