Rezort dopravy by mal v budúcom roku hospodáriť s 2,15 miliardami eur

NETKY.SK • 16 August 2013, 11:31 • 2 min
Rezort dopravy by mal v budúcom roku hospodáriť s 2,15 miliardami eur

BRATISLAVA – Ministerstvo dopravy pod vedením Jána Počiatka (Smer-SD) by malo v roku 2014 dostať od štátu 2,15 miliardy eur. Takéto výdavky mu naplánoval rezort financií v návrhu rozpočtu na budúci rok, ktorý minister Peter Kažimír (Smer-SD) predstavil v stredu (14. 8.).

slovakia

left justify in out

V porovnaní s tohtoročným rozpočtom si tak ministerstvo dopravy pohorší o 5,6 %, čiže o 126,9 milióna eur. V tomto roku malo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR k dispozícii sumu 2,28 miliardy eur. "Predstavený návrh rozpočtu je iba jeho prvou verziou, o ktorej budeme veľmi intenzívne rokovať až do posledného možného termínu," avizoval hovorca ministerstva Martin Kóňa.

Rezort bude podľa jeho slov určite upozorňovať, aké dôsledky by malo podfinancovanie niektorých oblastí, za ktoré je zodpovedný. "Príkladom sú cesty I. triedy, ktorým sa dlhodobo nevenovala patričná pozornosť a ich stav sa pomaly ale iste stáva kritickým," doplnil Kóňa.

Ministerstvo bude zároveň podľa jeho slov upozorňovať aj na význam veľkých infraštruktúrnych investícií pri oživovaní ekonomiky a tvorbe pracovných miest. "Alebo na sociálny rozmer podpory bývania, či ekonomický prínos podpory cestovného ruchu," opísal Kóňa. Napríklad na cestnú infraštruktúru by malo v budúcom roku ísť 903,2 milióna eur, na železničnú 997,4 milióna eur. Na rozvoj cestovného ruchu je momentálne naplánovaných 11,2 milióna eur a letecká doprava by mala dostať z rozpočtu milión eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies