Rezort diplomacie spúšťa prihlasovanie na Letnú školu diplomacie Štefana Osuského

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 13:15 • 2 min
Rezort diplomacie spúšťa prihlasovanie na Letnú školu diplomacie Štefana Osuského

BRATISLAVA – Rezort diplomacie spúšťa prihlasovanie na Letnú školu diplomacie Štefana Osuského.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS) vo svojom profile na sociálnej sieti priblížil, že dnes spúšťajú na ministerstve projekt pre mladých nádejných diplomatov, pretože na mladej generácii mu záleží. Prihlasovanie potrvá do nedele (16. mája). Pilotný ročník letnej školy sa uskutoční v termíne od 27. júna do 3. júla 2021.

„Považujem za dôležité, aby sme pri presadzovaní slovenských záujmov v zahraničnej politike čerpali z našej bohatej histórie a nadviazali na hodnoty, tradície a svedectvá veľkých osobností,“ priblížil Korčok.

 

Šéf slovenskej diplomacie doplnil, že projekt letnej školy nesie meno veľvyslanca Štefana Osuského, politika a diplomata, ktorý sa zaslúžil o vznik Československa. Dodal, že jeho myšlienky inšpirovali aj Roberta Schumana pri zakladaní budúcej Európskej únie (EÚ).

Letná škola diplomacie Štefana Osuského je projektom rezortu diplomacie, ktorý vznikol z iniciatívy ministra Korčoka. Podrobné informácie k prihlasovaniu sú dostupné na stránke www.facebook.com/letnaskoladiplomacie a tiež na stránke rezortu diplomacie TU.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies