Rezort diplomacie poprel správy o záujme Clintonovej o Svetovú banku

NETKY.SK • 10 Jún 2011, 09:47 • 2 min
Rezort diplomacie poprel správy o záujme Clintonovej o Svetovú banku

Rezort diplomacie poprel správy o záujme Clintonovej o Svetovú banku - Politika Americké ministerstvo zahraničných vecí odmietlo medializované správy, že o Hillary Clintonovej sa hovorí ako o možnej budúcej šéfke Svetovej banky (SB). Informovala o tom dne

slovakia

left justify in out

img

Americké ministerstvo zahraničných vecí odmietlo medializované správy, že o Hillary Clintonovej sa hovorí ako o možnej budúcej šéfke Svetovej banky (SB). Informovala o tom dnes agentúra AP.
      Clintonovej hovorca Philippe Reines povedal, že táto správa je "úplne nepravdivá". Dodal, že Clintonová o poste vo Svetovej banke nehovorila s americkým prezidentom Barackom Obamom, predstaviteľmi Bieleho domu, ani s nikým iným a neprejavila oň žiadny záujem.
      Ak by toto miesto Clintonovej ponúkli, nevezme ho, vysvetlil Reines, ktorý bol spolu s Clintonovou v Spojených arabských emirátoch na stretnutí kontaktnej skupiny pre Líbyu.
      Agentúra Reuters predtým informovala, že o Clintonovej sa hovorí ako o možnej budúcej šéfke SB, pričom sa odvolávala na zdroje blízke týmto diskusiám.
      Clintonová verejne povedala, že na americkom ministerstve zahraničných vecí neplánuje byť ďalšie štyri roky. Z okruhu jej blízkych ľudí zaznelo, že prejavila záujem o post vo Svetovej banke po tom, ako v polovici roka 2012 skončí funkčné obdobie prezidenta SB Roberta Zoellicka.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies