Rezort diplomacie gratuluje Ukrajincom k priebehu volieb

NETKY.SK • 28 Október 2014, 10:38 • 2 min
Rezort diplomacie gratuluje Ukrajincom k priebehu volieb

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky gratuluje národu Ukrajiny k naplneniu ich základných práv pokojným a mierovým spôsobom aj napriek tomu, že Ukrajina i naďalej čelí mnohým problémom a výzvam.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rezort diplomacie to uvádza v dnešnom vyhlásení k parlamentným voľbám, ktoré sa cez víkend konali u nášho východného suseda. "V tomto zmysle ešte pred konečným sčítaním hlasov s radosťou konštatujeme, že väčšina hlasov bola odovzdaná na podporu politických strán, ktorých cieľom je budúcnosť Ukrajiny úzko prepojenej na Európsku úniu. Dúfame, že nová ukrajinská vláda bude sformovaná v krátkom čase na základe výsledkov volieb a nebude zbytočne zdržiavané začatie jej aktívnej práce pri napĺňaní očakávaní ukrajinských voličov," píše sa ďalej vo vyhlásení. Slovensko ako členská krajina Európskej únie a ako krajina s autentickými úspešnými transformačnými skúsenosťami je podľa ministerstva zahraničia pripravená pomáhať ukrajinským autoritám v ich úsilí a "v duchu dobrých susedských vzťahov medzi našimi spriatelenými národmi".

 

V nedeľňajších parlamentných voľbách na Ukrajine zvíťazili proeurópske strany. Podľa predbežných výsledkov na prvom mieste skončila strana terajšieho prezidenta, ktorá v posledných mesiacoch nesie názov Blok Petra Porošenka. Tesne za ňou sa umiestnil konzervatívny Ľudový front pod vedením premiéra Arsenija Jaceňuka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies