Rezort diplomacie bude koordinovať ľudské práva

NETKY.SK • 4 Október 2013, 09:47 • 2 min
Rezort diplomacie bude koordinovať ľudské práva

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí bude koordinovať plnenie úloh v oblasti ľudských práv s ostatnými ústrednými orgánmi štátnej správy.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z novely zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, ktorú 13. septembra schválili poslanci a dnes ju podpísal prezident Ivan Gašparovič. 

Rezort zahraničných vecí má už teraz v správe časť agendy presadzovania, podpory a ochrany ľudských práv a slobôd. Ministerstvo sa tejto problematike venuje aj na medzinárodnej úrovni, napríklad počas obhajoby implementačných správ k medzinárodným ľudskoprávnym dohovorom. V gescii ministerstva zahraničných vecí je aj celá činnosť Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť, ktorej predsedom je podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí. 

Schválená právna norma zároveň presúva kompetencie v oblasti štátnozamestnaneckých vzťahov a právnych vzťahov pri výkone práce vo verejnom záujme z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR na Úrad vlády SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies