Režisérska prvotina Bradleyho Coopera si v Toronte vyslúžila ovácie

NETKY.SK • 10 September 2018, 10:18 • 2 min
Režisérska prvotina Bradleyho Coopera si v Toronte vyslúžila ovácie

TORONTO - Na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte mal v nedeľu severoamerickú premiéru film Zrodila sa hviezda Bradleyho Coopera s Lady Gaga v hlavnej úlohe.

slovakia

left justify in out

Cooper, ktorý má zatiaľ na konte štyri nominácie na Oscary, film nielen režíroval, ale podieľal sa na ňom aj ako producent, scenárista, herec a spolutvorca hudby a textov piesní.

Speváčka Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, vo filme stvárnila talentovanú kabaretnú speváčku Ally, do ktorej sa zamiluje úspešný rockový hudobník Jackson (Cooper) a podarí sa mu z nej urobiť popovú hviezdu. Kým však ona stúpa po stupienkoch umeleckej kariéry čoraz vyššie a vyššie, jeho hviezda pomaly ale isto zapadá. Pôvodná verzia filmu vznikla v roku 1937 a v hlavných úlohách sa predstavili Janet Gaynor a Fredric March. Odvtedy sa príbeh dočkal ďalších dvoch spracovaní - v roku 1954 s Judy Garland a Jamesom Masonom, a v roku 1976 s Barbrou Streisand a Krisom Kristoffersonom.

Pre šesťnásobnú držiteľku hudobnej ceny Grammy je to prvá hlavná úloha v celovečernom filme. „Cítim sa nesmierne šťastná a poctená, že tu dnes môžem byť. Vždy som snívala o tom stať sa herečkou, ale neuspela som, tak som sa začala venovať spievaniu. Táto rola mi úplne zmenila život a vďačím za to práve Bradleymu. Za to, že vo mňa veril ako nikto nikdy predtým,” vyznala sa zo svojich bezprostredných pocitov Lady Gaga.

Bradley Cooper by sa chcel režírovaniu venovať aj naďalej. „Nikdy predtým som sa necítil viac kreatívne naplnený ako pri režírovaní tohto filmu. Asi najťažšie bolo vedieť, že všetci do mňa vkladali dôveru. Ten pocit bol desivý, no zároveň ma motivoval a hnal vpred,” vyjadril sa pre médiá 43-ročný hollywoodsky herec.

Vo filme si okrem Lady Gaga a Bradleyho Coopera zahrali napríklad aj Sam Elliott a komik Dave Chappelle. Melodrámu Zrodila sa hviezda uvedú do slovenských kín 4. októbra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona