Režisérom hry o Harrym Potterovi by mal byť John Tiffany

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 16:41 • 2 min
Režisérom hry o Harrym Potterovi by mal byť John Tiffany

LONDÝN - Režisérom divadelnej hry o čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorú chcú predstaviť na londýnskom West Ende, bude vraj John Tiffany.

slovakia

left justify in out

Vybrala si ho údajne sama britská spisovateľka J. K. Rowling, ktorá je autorkou kníh o Potterovi. Na hre by sa mali podieľať aj scenárista Jack Thorne či producenti Sonia Friedman a Colin Callender. Predstavenie bude podľa britského denníka Daily Mail zachytávať útle detstvo mladého čarodejníka a príbeh jeho rodičov, ktorých zabil krutý lord Voldemort, keď mal Harry iba 15 mesiacov.

 

Okrem divadelného predstavenia by mal v roku 2015 uzrieť svetlo sveta aj spinoff príbehov o spomínanom čarodejníkovi s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them. Podľa zástupcov spoločnosti Warner Bros. pôjde o trilógiu. Jej príbeh sa bude odohrávať zhruba 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal ku knihe s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them o zážitkoch nie celkom obyčajného zoológa Newta Scamendera. 

 

Anglický divadelný režisér John Tiffany sa narodil v roku 1971. Pôvodne študoval biológiu, neskôr sa však rozhodol pre umelecký smer. V začiatkoch kariéry pracoval pre viaceré škótske divadlá. Režíroval napríklad muzikálovú adaptáciu hudobného filmu Once z roku 2006, za ktorú získal prestížnu cenu Tony. V roku 2009 mu udelili cenu Laurencea Oliviera za hru Black Watch o misii rovnomenného škótskeho regimentu v Iraku. Je tiež držiteľom cien Drama Desk a Obie. 

 

Informácie pochádzajú z webstránok www.dailymail.co.uk, www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona