Režiséri dokážu byť niekedy krutí

NETKY.SK • 15 Júl 2017, 11:19 • 2 min
Režiséri dokážu byť niekedy krutí

BRATISLAVA - Byť slávnou hollywoodsku herečkou znie ako sen. Máte miliónové platy (v dolároch) a každý s vami jedná úctivo a s rešpektom, pretože ste to predsa dotiahla tak ďaleko. Alebo nie?

slovakia

left justify in out

V skutočnosti čelia aj hollywoodské herečky množstvu problémov a výziev. Jednou z nich je fakt, že ich mužskí kolegovia stále dostávajú oveľa vyššie platy, hoci obe pohlavia stvárňujú vo filme hlavnú úlohu. Na rodovú platovú nerovnosť si nedávno v médiách sťažovali napríklad Robyn Wright, Diane Kruger alebo oscarová herečka Natalie Portman, ktorá vraj dostala za film Hlavne nezáväzne trikrát menej ako jej kolega Ashton Kutcher.

 

"Je ťažké si sťažovať, keď aj napriek tomu berieme veľa peňazí, ale ten nepomer je šialený." Ďalším problémom je u hollywoodskych herečiek vek, respektíve škála rolí, ktoré sú im ponúkané po štyridsiatke. Ale ani v dvadsiatich to nie je bohvieaké terno, pretože spravidla hráte nieču partnerku či kolegyňu. Keď sa k tomu pripočítajú nereálne nároky na vzhľad, je jasné, že byť oceňovanou herečkou v skutočnosti nemusí byť taký med. Svoje si navyše vedia presadiť aj netaktný režiséri. Pozrite sa, ktorých päť herečiek si muselo vypočuť slová, aké nechce počuť žiadna žena na svete.

 

Kate Beckinsale

V roku 2001 si táto anglická herečka zahrala po boku Bena Afflecka a Josha Hartnetta vo veľkofilme Pearl Harbor. Vtedy sa novinári spýtali režiséra Micheala Baye, podľa čoho vyberal obsadenie do svojho filmu. "S Benom som pracoval už predtým a mám ho veľmi rád a Josh je tak mužný a úžasný herec." Keď padla otázka na Kate, odpovedal vraj: "Kate nie je tak atraktívna, aby odradila ženské publikum," Neskôr sa ospravedlňoval, že to myslel zo žartu, však niečo podobné o nej vyhlásil aj v inom rozhovore. "Nechcel som niekoho, kto je príliš atraktívny."

 

obrazok

 

Winona Ryder

Kráska 90. rokov Winona Ryder sa s kritikou svojho vzhľadu stretla v počiatkoch kariéry. "Bola som na jednom konkurze a uprostred vety ma náhle castingová riaditeľka prerušila slovami: Počúvaj dievča, ty by si nemala byť herečkou, nie si na to dosť pekná. Mala by si sa vrátiť tam, odkiaľ si prišla, a pokračovať v štúdiách. Na toto nemáš, " spomínala Winnona v rozhovore pre magazín Interview. " Tá ženská bola tak tupá, že si ešte myslela, že mi týmto vyjadrením preukazuje láskavosť."

 

obrazok

 

Patricia Arquette

"Spomínam si, ako jeden režisér oznámil môjmu agentovi, že by bolo skvelé, keby som schudla tak päť kíl, ale nestratila pritom prsia," prezradila hviezda filmu Chlapčenstvo magazínu Fortune. "Ale ja som chudnúť nič nemienila." Nebolo to prvýkrát a naposledy, čo Patricia počula pripomienky na svoju váhu. V čase, keď hrala v seriáli Médium, chcela po nej producentka Allison DuBois, aby trochu zhodila. Scenárista našťastie nesúhlasil a herečky sa zastal.

 

obrazok

 

Debra Messing

"Nikdy predtým som v žiadnom filme nehrala. A teraz som pred sebou mala milostnú scénu s Keanu Reevesom. Začali sme filmovať a režisér zrazu vykríkol: Stop! Za ako dlho ste schopní sem dopraviť plastického chirurga? Jej nos mi ničí film!" Opisuje trpkú skúsenosť pri nakrúcaní filmu Prechádzka v oblakoch Debra Messing. "Bola som v šoku! Práve som získala magisterský titul a vrátila sa z Londýna, kde som študovala divadlo, pripadala si vybavená znalosťami a konečne som začala točiť a vzápätí som bola degradovaná na jeden nepatričný ne-hollywoodsky nos."

 

obrazok

 

Priyanka Chopra

Dokonca aj Miss World z roku 2000 sa stretla s neprimeranou kritikou svojho vzhľadu. "Než som sa stala herečkou, stretla som sa s jedným producentom a režisérom, aby sme prebrali moje budúce možnosti. V tej dobe som bola úradujúcou kráľovnou krásy, bola som Miss World. A on mi povedal, že je na mňa úplne všetko zle - nepáčil sa mu môj nos, nepáčil sa mu tvar môjho tela," zverila sa Priyanka v talk show The View a dodala, že dnes už sa podobnými rečami netrápi: "Predstava, ako by mala žena vyzerať, je v tomto biznise úplne scestná. Len málinko priberiete a ľudia už vás kritizujú. Ale to sa predsa stáva. Vianoce sa stávajú. Ja niečo oslavujem tak stokrát do roka, takže moja váha kolíše. A viete čo? Je mi to jedno."

 

obrazok
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies