Režiséra Romana Polanského vypočúvali v Poľsku kvôli vydaniu do USA

NETKY.SK • 30 Október 2014, 15:08 • 2 min
Režiséra Romana Polanského vypočúvali v Poľsku kvôli vydaniu do USA

VARŠAVA - Poľská prokuratúra vypočula slávneho režiséra Romana Polanského na žiadosť americkej prokuratúry, ktorá sa usiluje o jeho vydanie kvôli obvineniam z roku 1977, týkajúcim sa pohlavného styku s maloletou osobou. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Hovorkyňa krakovskej prokuratúry Boguslawa Marcinkowská dnes povedala, že známy filmár ostáva zatiaľ na slobode, ale musí byť k dispozícii pre ďalšie procesné úkony. Dodala, že prokuratúra musí analyzovať americkú žiadosť o zadržanie a vydanie.

 

Námestník ministra zahraničných vecí Rafal Trzaskowski povedal, že obvinenia proti Polanskému sú v Poľsku premlčané a nie je možné ho na ich základe vydať.

 

Režisér žije v Paríži, kde má ako francúzsky občan imunitu pred americkou justíciou. USA opustil v roku 1978. V roku 2010 bol prepustený z domáceho väzenia vo Švajčiarsku po tom, ako ho vláda odmietla vydať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies