Režisér Ridley Scott nakrúti film o Mojžišovi

NETKY.SK • 5 Jún 2012, 09:01 • 2 min
Režisér Ridley Scott nakrúti film o Mojžišovi

Režisér Ridley Scott nakrúti film o Mojžišovi - Kultúra Už na tom pracujem, volá sa to Mojžiš, uviedol v rozhovore pre magazín Esquire. Naozaj, určite to nakrútim, odpovedal na otázku, či žartuje.

slovakia

left justify in out

img

Už na tom pracujem, volá sa to Mojžiš," uviedol v rozhovore pre magazín Esquire. "Naozaj, určite to nakrútim," odpovedal na otázku, či žartuje. Následne priznal, že nemal nič povedať, pretože projekt je zatiaľ tajný, no nakoniec prezradil i ďalšie podrobnosti. "Mňa na Mojžišovi nezaujímajú tie známe fakty, ktoré každý vie, ale skôr veci ako jeho vzťah s faraónom Ramzesom II. Pravdupovediac, v škole som nedával pozor, keď nám rozprávali Mojžišov príbeh. No niektoré detaily jeho života sú výnimočné," vysvetlil.

Filmovým debutom 74-ročného Ridleyho Scotta je vojnová dráma Súperi z roku 1977, ktorú na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes ocenili ako najlepší prvý film. Už o dva roky neskôr do kín uviedol legendárny sci-fi horor Votrelec, po ktorom nasledovali snímky ako Blade Runner (1982), Legenda (1985), Čierny dážď (1989), 1492: Dobytie raja (1992), Hannibal (2001), Podvodníci (2003), Kráľovstvo nebeské (2005), Dobrý ročník (2006), Americký gangster (2007), Pavučina lží (2008) alebo Robin Hood (2010). Filmy Thelma a Louise (1991), Gladiátor (2000) a Čierny jastrab zostrelený (2001) mu priniesli nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší režisér a na konte má i štyri nominácie na cenu BAFTA, dve nominácie na Zlatý glóbus, jednu Emmy či jednu Saturn Award udeľovanú Akadémiou sci-fi, fantasy a hororových filmov, ktorá mu za celoživotné dielo udelila i George Pal Memorial Award. Filmár má od roku 2003 rytiersky titul a vlani na hollywoodskom Chodníku slávy odhalili hviezdu s jeho menom.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies