Režisér Paul Mazursky sa v 83 rokoch dočkal hviezdičky na Chodníku slávy

NETKY.SK • 14 December 2013, 17:36 • 2 min
Režisér Paul Mazursky sa v 83 rokoch dočkal hviezdičky na Chodníku slávy

LOS ANGELES - Hviezdičku č.2515 s menom renomovaného režiséra, ale aj scenáristu a herca Paula Mazurského odhalili v piatok miestneho času na hollywoodskom Chodníku slávy v Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Na slávnosti nechýbal ani medzičasom 83-ročný filmár, pripútaný na invalidný vozík, či jeho ešte starší kolega, režisér Mel Brooks alebo herec Richard Dreyfuss.

Potomok židovských prisťahovalcov z Ukrajiny objavil lásku k herectvu už zavčasu a v 50. rokoch minulého storočia sa objavil aj vo filmoch Stanleyho Kubricka (Fear and Desire) alebo Richarda Brooksa (Blackboard Jungle). Po boku Barbry Streisandovej sa objavil v 70. rokoch v muzikále režiséra Franka Piersona A Star is Born.

Už od konca 60. rokov však Paul Mazursky pracoval aj ako režisér, viacero jeho snímok má medzičasom kultový štatút, spomeňme napríklad snímky Alex in Wonderland, Harry and Tonto, Willie and Phil, An Unmarried Woman (za ktorú získal dve z celkove piatich nominácií na Oscara) alebo Moscow on the Hudson. Filmár má na konte takmer dve desiatky ocenení predovšetkým z festivalových prehliadok v zámorí (Toronto, San Francisco, Fort Lauderdale).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies