Režisér Lars von Trier sa lieči zo závislosti od alkoholu a drog

NETKY.SK • 30 November 2014, 13:33 • 2 min
Režisér Lars von Trier sa lieči zo závislosti od alkoholu a drog

KODAŇ - Kontroverzný dánsky režisér Lars von Trier (58) sa lieči zo závislosti od alkoholu a drog, pod vplyvom ktorých napísal scenáre k väčšine svojich filmov.

slovakia

left justify in out

Toto šokujúce priznanie vyslovil podľa agentúry DPA v rozhovore pre dnešné vydanie novín Politiken, ktoré na titulke zverejnili fotografiu filmára vyzlečeného do pol pása, pochádzajúcu zo sprievodného videa.
      

Von Trier v rozhovore okrem iného povedal, že drogy a alkohol potreboval na to, aby mohol "vstúpiť do paralelného sveta", v ktorom dostával nápady k neskôr oceneným filmom ako Dogville či Melancholia. Inak sa obával, že bude nakrúcať iba "sra*kové filmy". Až pri práci na erotickej dáme Nymfomanka bol triezvy - preto vznikala poldruha roka. 
      

Režisér ďalej uviedol, že pre dobro svojej rodiny už tri mesiace chodí každý deň na stretnutia anonymných alkoholikov. Obáva sa však, že abstinovanie by mohlo uškodiť jeho kreativite: "Neviem, či môžem urobiť ďalšie filmy. A to mi robí starosti," povedal Lars von Trier.
      

Na filmovom festivale v Cannes v roku 2011 spôsobil režisér škandál, keď sa žartom označil za nacistu a vyjadril pochopenie pre Adolfa Hitlera. "Myslím, že rozumiem tomuto mužovi. Nebol ten, ktorého by ste mohli nazvať dobrým chlapíkom, ale rozumiem mnohému ohľadom neho a trošku s ním súcitím. Ale no tak - určite nie som za druhú svetovú vojnu a proti židom," povedal vtedy.
      

Po týchto slovách si sám dal na ústa symbolický náhubok a nechcel sa viac verejne vyjadrovať. Vo videu zverejnenom na stránke novín Politiken si tento náhubok tiež symbolicky sňal a povedal: "Chcem mať právo hovoriť ako všetci ostatní."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona