FOTO Režisér Damien Chazelle sa zasnúbil

NETKY.SK • 10 Október 2017, 13:25 • 2 min
FOTO Režisér Damien Chazelle sa zasnúbil

BRATISLAVA 10. októbra (SITA) - Americký režisér, scenárista a producent Damien Chazelle sa zasnúbil.

slovakia

left justify in out

Rodák z mesta Providence v štáte Rhode Island požiadal o ruku svoju priateľku, herečku Oliviu Hamilton, ktorá sa o šťastnú novinku podelila na službe Instagram.

 

Prostredníctvom nej zverejnila snímku, na ktorej je spolu s 32-ročným držiteľom Oscara v prírode a na prste má snubný prsteň. Pre Chazella pôjde o druhé manželstvo, keďže v rokoch 2010 - 2014 bol ženatý s producentkou Jasmine McGlade.

 

 

 


Damien Chazelle debutoval celovečernou snímkou Guy and Madeline on a Park Bench (2009) ešte ako študent Harvardskej univerzity. Preslávil sa drámou Whiplash (2014), ktorá si vyslúžila päť nominácií na prestížnu cenu americkej Akadémie filmových umení a vied, pričom tri trofeje aj získala.

 

Ešte väčší úspech Chazellovi priniesol filmový muzikál La La Land (2016), ktorý mu vyniesol Zlatý glóbus za scenár aj réžiu. Snímka okrem toho dostala aj ďalších päť týchto cien a vyslúžila si tiež rekordných 14 nominácií na Oscara.

 

Film, v ktorom sa ukázala aj spomínaná Hamilton, získal počas tohtoročného udeľovania cien dovedna šesť trofejí, z toho jednu si odniesol samotný filmár za réžiu. Chazelle má na konte aj snímky The Last Exorcism Part II (2013), Grand Piano (2013) a Ulica Cloverfield 10 (2016), na ktorých pracoval ako scenárista.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies