Režisér Coppola pripravuje videohru na motívy drámy Apokalypsa

NETKY.SK • 27 Január 2017, 16:00 • 2 min
Režisér Coppola pripravuje videohru na motívy drámy Apokalypsa

BRATISLAVA - Americký režisér, scenárista a producent Francis Ford Coppola pripravuje interaktívnu psychologicko-hororovú videohru inšpirovanú jeho vojnovou snímkou Apokalypsa (1979). Hru situovanú do vojny vo Vietname plánuje uviesť na trh v roku 2020. O jej vývoj sa postará filmárova spoločnosť American Zoetrope.

slovakia

left justify in out

V novinke sa hráči budú môcť vžiť do role Kapitána Willarda, ktorého si vo filmovej predlohe zahral Martin Sheen. Toho poverili tajnou misiou - zavraždením odpadlíckeho plukovníka Kurtza v podaní Marlona Branda.

 

"Pred štyridsiatimi rokmi som sa rozhodol nakrútiť film, ktorý by mohol ovplyvniť budúce generácie divákov. Dnes sa ku mne pridali noví odvážlivci, tím, ktorý chce urobiť interaktívnu verziu Apokalypsy, kde sa stanete kapitánom Benjaminom Willardom uprostred krutej vojny vo Vietname,“ uviedol 77-ročný filmár vo vyhlásení.


Coppola zároveň vytvoril kampaň na crowdfundingovom portáli Kickstarter, prostredníctvom ktorej by chcel s pomocou fanúšikov a fanúšičiek vyzbierať 900-tisíc dolárov (v prepočte približne 841-tisíc eur) predstavujúcich časť financií potrebných na vývoj hry. Doteraz na ňu verejnosť prispela sumou viac než 98-tisíc dolárov (zhruba 91 500 eur).


Apokalypsa patrí medzi najvýznamnejšie vojnové snímky. V roku 2000 ju zaradili do amerického Národného filmového registra Kongresovej knižnice. Coppola si za ňu odniesol Zlatý glóbus za réžiu, herec Robert Duvall zas za najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe a snímka si túto trofej pripísala aj v kategórii najlepšej filmovej hudby. Za hudbu a najlepšiu kameru má snímka na konte aj dva Oscary.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies