Režisér Brando Quilici nakrútil dokument o lodi Costa Concordia

NETKY.SK • 18 November 2014, 21:26 • 2 min
Režisér Brando Quilici nakrútil dokument o lodi Costa Concordia

RÍM - Dokument o havárii lode Costa Concordia spred takmer troch rokov a prácach, ktoré vyvrcholili odtiahnutím vraku do prístavu v Janove, nakrútil taliansky režisér Brando Quilici.

slovakia

left justify in out

V snímke, ktorú uvedie televízia nadácie Smithsonian so sídlom vo Washingtone, uvidia záujemcovia aj podmorské zábery zhotovené medzinárodným tímom Juhoafričana Nicka Sloana.

 

Informácie prinieslo internetové vydanie talianskeho denníka Corriere della Sera, podľa ktorého režisér dúfa i v uvedenie snímky v rodnej krajine.

 

Podľa správy sa vo filme objaví aj Stefania Vincenziová, Sicílčanka, ktorá je dcérou jednej z početných obetí katastrofy. Jej matka prišla o život pri snahe zachrániť inú cestujúcu-neplavkyňu a jej telo našli až po komplikovanom narovnaní vraku plavidla.

 

V januári 2012 narazila Costa Concordia pri pobreží toskánskeho ostrova Giglio na útes a prevrátila sa na bok. Havária si vyžiadala 32 obetí na životoch. Čiastočne potopený vrak lode patriacej spoločnosti Costa Cruises, divízii najväčšieho prevádzkovateľa luxusných výletných lodí na svete Carnival Corporation, zostal pri ostrove Giglio viac ako dva roky. Až potom sa ho podarilo dostať do pôvodnej polohy a odtiahnuť do prístavu Janov, kde loď zošrotujú.

 

Predstavitelia talianskeho regiónu Toskánsko a ostrova Giglio požadujú od spoločnosti Costa Cruises odškodné v celkovej výške 220 miliónov eur za dôsledky havárie, pričom samotný ostrov žiada 190 miliónov z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies