Režim KĽDR prepustil aj posledných dvoch uväznených Američanov

NETKY.SK • 8 November 2014, 17:50 • 2 min
Režim KĽDR prepustil aj posledných dvoch uväznených Američanov

WASHINGTON - Režim v komunistickej Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR) prepustil aj posledných dvoch zadržiavaných Američanov a tí už sú v súčasnosti na ceste domov.

slovakia

left justify in out

V sobotu o tom oficiálne informoval Washington. Kennetha Baea a Matthewa Millera na ceste sprevádza James Clapper, šéf ústredia amerických spravodajských služieb. Ich prepustenie nasleduje len tri týždne po tom, ako Pchjongjang prepustil ďalšieho obyvateľa USA. Biely dom oficiálne nezverejnil detaily okolo ich prepustenia, rovnako ako tak prípadnú úlohu, ktorú v procese zohral prominentný člen americkej administratívy Clapper.

 

Prvým z troch zadržiavaných Američanov, ktorých KĽDR prepustila, sa koncom októbra stal Jeffrey Fowle. Päťdesiatšesťročného Američana zadržali v máji po tom, ako si v nočnom klube v severokórejskom meste Čong-čin zabudol Bibliu. Millera zatkli ešte v apríli, keď roztrhal svoje víza požiadal o azyl. Krátko na to ho obvinili zo špionáže a odsúdili na 6 rokov nútených prác. Najdlhšie zadržiavaným občanom USA v KĽDR bol Bae, kórejsko-americký misionár zatknutý v novembri 2012 a odsúdený na 15 rokov nútených prác.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies