Rezignoval Steve Jobs, šéf technologického gigantu Apple

NETKY.SK • 25 August 2011, 14:15 • 2 min
Rezignoval Steve Jobs, šéf technologického gigantu Apple

Rezignoval Steve Jobs, šéf technologického gigantu Apple

slovakia

left justify in out

img

Spoluzakladateľ americkej technologickej spoločnosti Apple Steve Jobs s okamžitou platnosťou rezignoval v stredu na funkciu jej hlavného výkonného riaditeľa.
      Jobs svoju rezignáciu oznámil v liste adresovanom panelu riaditeľov spoločnosti Apple. Podľa americkej spravodajskej siete CNN ho vo funkcii nahradí Tim Cook. Jobs, ktorý trpí zdravotnými problémami, však zostane naďalej šéfom správnej rady technologického gigantu.
      Jobs (55) týmto neočakávaným krokom ukončil svoje 14-ročné pôsobenie na čele Apple. Prežil rakovinu pankreasu a bol na dovolenke kvôli bližšie nešpecifikovaným zdravotným problémom od 17. januára tohto roka. "Vždy som hovoril, že ak niekedy príde deň, keď už ďalej nebudem môcť plniť svoje povinnosti a očakávania ako riaditeľ Apple, budem prvý, kto vás o tom informuje. Žiaľ, ten deň prišiel," uviedol Jobs vo svojom liste, v ktorom oznámil svoju rezignáciu.

Zdroj: TASR/APA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies