Rezešovej obhajca: Keby chcela ujsť, už by bola ušla!

NETKY.SK • 4 December 2013, 12:46 • 2 min
Rezešovej obhajca: Keby chcela ujsť, už by bola ušla!

BUDAPEŠŤ - Slovenka Eva Varholíková-Rezešová, ktorá bola v kauze nehody na maďarskej diaľnici so štyrmi obeťami do utorka v domácej väzbe, kvôli negatívnej atmosfére rátala s tým, že pôjde naspäť do vyšetrovacej väzby.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v maďarskej komerčnej televízii TV2 jej obhajca Péter Novák, podľa ktorého keby jeho klientka chcela ujsť, už tak mohla urobiť.

Maďarský Súd pre okolie Budapešti v utorok zrušil domácu väzbu Evy Varholíkovej-Rezešovej, odsúdenej v novembri na prvom stupni na šesť rokov väzenia za spôsobenie vlaňajšej tragickej nehody na maďarskej diaľnici M3. Súd nariadil jej okamžité prevezenie do vyšetrovacej väzby. Podľa Nováka pre negatívnu atmosféru, ktorá sa vytvorila vo verejnosti po jej prepustení z vyšetrovacej väzby do domáceho väzenia v luxusnom budapeštianskom byte, Slovenka rátala s tým, že v domácej väzbe nebude môcť zostať. 

V súvislosti s bytom, v ktorom Eva Varholíková-Rezešová bola v domácom väzení, advokát vyhlásil, že v ňom nenašiel nijaké mimoriadne luxusné podmienky. "V domácom väzení strávila 11 dní, počas ktorých ju každý deň dvakrát kontrolovali policajti. Keby chcela ujsť, už by to bola urobila," dodal Novák.

Právny zástupca rodiny pozostalých Ádám Hantos v televízii povedal, že jeho mandanti považovali za neprijateľné, že Slovenka trávi domácu väzbu v luxusných podmienkach. Podotkol, že pozostalí sa netešia z toho, že Evu Varholíkovú-Rezešovú vzali opäť do vyšetrovacej väzby, pretože ešte stále smútia.

Podľa utorkového právoplatného verdiktu súdu bude Slovenka vo vyšetrovacej väzbe až do ukončenia súdneho procesu na druhom stupni, najviac však dovtedy, kým uplynie trest odňatia slobody v zmysle rozsudku prvostupňového.

Eva Varholíková-Rezešová, ktorá jazdila pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Zahynuli v ňom traja ľudia; ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Slovenku Okresný súd v Gödöllö odsúdil 22. novembra na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Proti verdiktu sa odvolali prokurátor i obhajca; rozsudok nenadobudol právoplatnosť. Prokurátor sa odvolal aj proti domácej väzbe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies