Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
29. nov. 2021Vratko
BratislavaBratislava 26°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
30.01.2017 09:00 Gurmán
Rezeň päťkrát inak
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
30.01.2017 09:00 Gurmán

Rezeň päťkrát inak



BRATISLAVA - Rezeň alebo zastarano šnicľa je odrezaný kus mäsa, zriedkavejšie slaniny alebo niečoho iného ako aj pokrm z tohto kusu. Ako pokrm môže byť obalený alebo bez obalu, tzv. prírodný rezeň. Najznámejším reprezentatom rezňov je viedenský rezeň.


Na dnes sme pre Vás pripravili:

Obrátené rezne

 

Suroviny: 4 plátky bravčového mäsa, 100 g anglickej slaniny, 3 ks vajec, 2 ks cibule, 1 PL horčice, strúhanka, masť, soľ, korenie

 

Príprava receptu: Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme horčicou. Strúhanku jemne vklepeme do mäsa. Obalené mäso potrieme rozšľahanými vajcami a smažíme v rozpálenom tuku pozvoľna z oboch strán dozlatista. Potom preložíme do pekáča. Na každý plátok mäsa dáme na kolečká pokrájanú cibuľu, plátky slaniny a navrstvíme čo najtesnejšie k sebe. Zapekáme v rúre na 200 st. cca 30 minút.

 

 

 

UTOROK 31.1.2017

Holandské rezne

 

Suroviny: 500 gmletého chudého bôčika alebo bravčového pliecka, 150 ml 12% smotany na varenie, 200 geidamu (40%), 3 ks vejec, soľ, korenie, strúhanka

 

Príprava receptu: Pomleté mäso premiešame so smotanou a v uzavretej nádobe necháme cez noc v chladničke. Syr najemno nastrúhame, pridáme k mäsu, okoreníme a osolíme podľa chuti a poriadne premiešame. V ľahko navlhčených dlaniach tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Tento postup opakujeme ešte raz. Potom smažíme veľmi pozvoľna na rozpálenej masti z oboch strán.

 

 

 

STREDA 1.2.2017

Jogurtové kuracie rezne

 

Suroviny: 1 kg kuracích pŕs, 200 g strúhaného syra, 200 g strúhanky, 150 g masla

Na marinádu: 150 ml bieleho jogurtu,  1 PL horčice, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, šťava z polovice citróna, štipka chilli, korenie, soľ

 

Príprava receptu: Mäso si umyjeme a narežeme na rezne, podľa potreby jemne naklepeme a napácujeme do marinády, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín. Necháme ich tam min. dve hodiny, najlepšie cez noc. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naukladáme rezne, ktoré vyberáme z marinády (tak aby na nich marinády zostalo čo najviac) a obalíme v strúhanke zmiešanej so strúhaným syrom. Na každý rezeň položíme plátok masla a dáme piecť do rúry vyhriatej tak na 180 stupňov. Pečieme cca 45 min a v polovici pečenia rezne otočíme. Podávame so zemiakmi na rôzny spôsob.

 

 

ŠTVRTOK 2.2.2017

Strapaté rezne

 

Suroviny: 4 ks kuracích stehien, 3 ´vajcia, 4 lPL kyselej smotany, 4 PL hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, pažítka

 

Príprava receptu: Kuracie stehná očistíme, umyjeme a dôkladne vysušíme. Vykostené stehná nakrájame na malé kúsky, ktoré osolíme a okoreníme. Pridáme prelisovaný cesnak, rozmiešané vajíčka, kyslú smotanu, petržlen a hladkú múku. Spracujeme jednotnú hmotu. Na panvici rozpálime olej a lyžicou vrstvíme menšie rezne, ktoré smažíme z oboch strán do zlata. Čím menšie kúsky mäsa budete mať, tým lepšie sa chute prepoja a rezne budú chutnejšie a jemnejšie.

 

 

PIATOK 3.2.2017

Kapustové rezne

 

Suroviny: 4 bravčové rezne, 500 g kyselej kapusty, 4 vajcia, 6 strúčikov cesnaku, soľ,korenie, hladká múka

 

Príprava receptu: Mäso si osolíme a okoreníme. Orestujeme krátko na panvici. Odložíme bokom a pripravíme cesto. Kapustu vyberieme z pohára a vytlačíme šťavu. Dáme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak. Premiešame a zalejeme rozmiešanými vajciami. Vymiešame a zahustíme múkou podľa potreby. Na panvici vo väčšom množstve oleja pomaly vyprážame.

 

Tip na záver: Mäso si položte do dlane, potrite pripravenou zmäsou a vložte natretou stranou do vriaceho oleja. Natrite pripravenú zmes na druhú stranu a obráťte.

 

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 


 

 

 





 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok