Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
17. aug. 2017Milica
BratislavaBratislava 30°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
30.01.2017 09:00 Gurmán
Rezeň päťkrát inak
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
30.01.2017 09:00 Gurmán

Rezeň päťkrát inak



BRATISLAVA - Rezeň alebo zastarano šnicľa je odrezaný kus mäsa, zriedkavejšie slaniny alebo niečoho iného ako aj pokrm z tohto kusu. Ako pokrm môže byť obalený alebo bez obalu, tzv. prírodný rezeň. Najznámejším reprezentatom rezňov je viedenský rezeň.


Na dnes sme pre Vás pripravili:

Obrátené rezne

 

Suroviny: 4 plátky bravčového mäsa, 100 g anglickej slaniny, 3 ks vajec, 2 ks cibule, 1 PL horčice, strúhanka, masť, soľ, korenie

 

Príprava receptu: Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme horčicou. Strúhanku jemne vklepeme do mäsa. Obalené mäso potrieme rozšľahanými vajcami a smažíme v rozpálenom tuku pozvoľna z oboch strán dozlatista. Potom preložíme do pekáča. Na každý plátok mäsa dáme na kolečká pokrájanú cibuľu, plátky slaniny a navrstvíme čo najtesnejšie k sebe. Zapekáme v rúre na 200 st. cca 30 minút.

 

 

 

UTOROK 31.1.2017

Holandské rezne

 

Suroviny: 500 gmletého chudého bôčika alebo bravčového pliecka, 150 ml 12% smotany na varenie, 200 geidamu (40%), 3 ks vejec, soľ, korenie, strúhanka

 

Príprava receptu: Pomleté mäso premiešame so smotanou a v uzavretej nádobe necháme cez noc v chladničke. Syr najemno nastrúhame, pridáme k mäsu, okoreníme a osolíme podľa chuti a poriadne premiešame. V ľahko navlhčených dlaniach tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Tento postup opakujeme ešte raz. Potom smažíme veľmi pozvoľna na rozpálenej masti z oboch strán.

 

 

 

STREDA 1.2.2017

Jogurtové kuracie rezne

 

Suroviny: 1 kg kuracích pŕs, 200 g strúhaného syra, 200 g strúhanky, 150 g masla

Na marinádu: 150 ml bieleho jogurtu,  1 PL horčice, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, šťava z polovice citróna, štipka chilli, korenie, soľ

 

Príprava receptu: Mäso si umyjeme a narežeme na rezne, podľa potreby jemne naklepeme a napácujeme do marinády, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín. Necháme ich tam min. dve hodiny, najlepšie cez noc. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naukladáme rezne, ktoré vyberáme z marinády (tak aby na nich marinády zostalo čo najviac) a obalíme v strúhanke zmiešanej so strúhaným syrom. Na každý rezeň položíme plátok masla a dáme piecť do rúry vyhriatej tak na 180 stupňov. Pečieme cca 45 min a v polovici pečenia rezne otočíme. Podávame so zemiakmi na rôzny spôsob.

 

 

ŠTVRTOK 2.2.2017

Strapaté rezne

 

Suroviny: 4 ks kuracích stehien, 3 ´vajcia, 4 lPL kyselej smotany, 4 PL hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, pažítka

 

Príprava receptu: Kuracie stehná očistíme, umyjeme a dôkladne vysušíme. Vykostené stehná nakrájame na malé kúsky, ktoré osolíme a okoreníme. Pridáme prelisovaný cesnak, rozmiešané vajíčka, kyslú smotanu, petržlen a hladkú múku. Spracujeme jednotnú hmotu. Na panvici rozpálime olej a lyžicou vrstvíme menšie rezne, ktoré smažíme z oboch strán do zlata. Čím menšie kúsky mäsa budete mať, tým lepšie sa chute prepoja a rezne budú chutnejšie a jemnejšie.

 

 

PIATOK 3.2.2017

Kapustové rezne

 

Suroviny: 4 bravčové rezne, 500 g kyselej kapusty, 4 vajcia, 6 strúčikov cesnaku, soľ,korenie, hladká múka

 

Príprava receptu: Mäso si osolíme a okoreníme. Orestujeme krátko na panvici. Odložíme bokom a pripravíme cesto. Kapustu vyberieme z pohára a vytlačíme šťavu. Dáme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak. Premiešame a zalejeme rozmiešanými vajciami. Vymiešame a zahustíme múkou podľa potreby. Na panvici vo väčšom množstve oleja pomaly vyprážame.

 

Tip na záver: Mäso si položte do dlane, potrite pripravenou zmäsou a vložte natretou stranou do vriaceho oleja. Natrite pripravenú zmes na druhú stranu a obráťte.

 

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 


 

 

 





 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok