Rex Tillerson má prosbu o návrat vojenských dôstojníkov do spoločného centra monitorovania a koordinácie

NETKY.SK • 28 December 2017, 18:04 • 2 min
Rex Tillerson má prosbu o návrat vojenských dôstojníkov do spoločného centra monitorovania a koordinácie

MOSKVA - Šéf ministerstva zahraničných vecí Spojených štátov Rex Tillerson sa obrátil na ruskú stranu s prosbou o návrat vojenských dôstojníkov do spoločného centra monitorovania a koordinácie.

slovakia

left justify in out

Počas telefonického rozhovoru s ministrom zahraničných vecí Ruskej Federácie Sergejom Lavrovom, šéf ministerstva zahraničných vecí USA Rex Tillerson požiadal o návrat ruských dôstojníkov do spoločného centra monitorovania a koordinácie na Donbase, informuje RIA Novosti.

 

Tillerson odvôvodnil potrebu návratu ruských vojenských dôstojníkov do spoločného centra tým, že Spojené štáty sú znepokojené "rastúcim násilím na východe Ukrajiny", ktoré sa podarí znížiť vďaka prítomnosti a účasti Ruskej Federácie v aktivitách centra.

 

Predtým, s prosbou vrátiť ruských pozorovateľov na východ ukrajinského štátu, sa na Moskvu obrátili úrady Nemecka, Poľska a Francúzka. Pripomeňme, že vojenský konflikt na Donbase trvá už tri roky a vybuchol po tom, ako prišla radikálne nasmerovaná vláda, čím sa vyvolalo to, že Donecká oblasť a Luhanská oblasť oznámili svoj odchod zo zväzku s Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies