Réway si oblečie dres s "Crosbyho" osemdesiatsedmičkou, potreboval zmeniť vzduch

NETKY.SK • 20 November 2015, 09:42 • 2 min
Réway si oblečie dres s "Crosbyho" osemdesiatsedmičkou, potreboval zmeniť vzduch

FRIBOURG - Martin Réway si v piatok oblečie dres s "Crosbyho" osemdesiatsedmičkou, postaví sa do stredu útoku medzi Benjamina Plüssa a Killiana Motteta a večer v Berne si odkrúti svoj debut vo farbách švajčiarskeho hokejového tímu Fribourgu.

slovakia

left justify in out

"Zmena ovzdušia je tá najlepšia vec, ktorá sa mi mohla stať," priznal 20-ročný útočník pre La Liberté po štvrtkovom tréningu s novými spoluhráčmi. Slovenský center aj krídelník odštartoval túto sezónu v pražskej Sparte, v 14 zápasoch pozbieral 15 kanadských bodov (5+10), ale v októbri tam pre nespokojnosť s herným vyťažením odmietol ďalej pokračovať. Klub ho preradil do prvoligových Benátok nad Jizerou.

 

"Na začiatku sezóny to bolo dobré, hral som veľa. Nevidel som dôvod na zmenu, ale veci sa začali uberať zlým smerom. Snažil som sa komunikovať s klubom, situácia sa však nezlepšila. Poprosil som teda môjho agenta, aby zvážil iné možnosti," opísal svoju cestu do NLA Réway. Zastávku vo Fribourgu mu odobril aj spoluhráč zo Sparty Michal Barinka, ktorý v tomto mužstve pôsobil v sezóne 2011/2012.

Pražského rodáka Réwaya, 19-násobného slovenského reprezentanta, neobchádza povesť talentovaného hokejistu s komplikovanou povahou. "V skutočnosti rád vyhrávam. Som šťastný, že som sa ocitol v tíme, ktorý šliape. Znamená to, že má zdravé základy a to je pre mňa dôležité. Splním, čo sa odo mňa bude vyžadovať, aby som dobre zapadol. Nie je to tak, že začínam od nuly," tvrdí Martin Réway. Fribourg je na čele švajčiarskej NLA s rovnakým počtom bodov (43) ako Zürich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies