Réwaya Montreal viackrát podržal, momentálne zarezáva v kempe

NETKY.SK • 8 August 2017, 13:26 • 2 min
Réwaya Montreal viackrát podržal, momentálne zarezáva v kempe

Banská Bystrica - Slovenský hokejista Martin Réway sa po sezóne, ktorú musel vynechať pre ochorenie srdca, už pripravuje na kemp v Montreale Canadiens. Klubu zámorskej NHL by rád splatil dôveru i podporu. V rozhovore pre hokej.cz uviedol, že si pred septembrovým kempom Canadiens verí a chce sa pobiť o miesto v prvom tíme.

slovakia

left justify in out

Už po sezóne 2015/2016 sa v súvislosti s Réwayom spomínal presun do zámoria, no plány slovenského reprezentanta zmarilo vážne ochorenie srdca. Preň vynechal celú sezónu 2016/2017, po ktorej dostal povolenie od lekárov začať s tréningom. "Mám pochopiteľne dlhšiu letnú prípravu než ostatní chalani. Musím to dobehnúť, predsa len ten rok výpadku asi bude poznať. Ešte by som mal trénovať tri, možno štyri týždne a potom letnú prípravu ukončiť," uviedol Martin Réway.

 

Nečakané zdravotné problémy mu skrížili plány a namiesto kolotoča tréningov i zápasov mal naordinovaný pokoj. "Odrazu som premýšľal o tom, čo by som robil, keby som nehral hokej. Som rád, že som to, dúfam, nejako prekonal a že som sa mohol vrátiť," uviedol. Vedeniu Canadiens nebol Réwayov stav ľahostajný a predstavitelia klubu s ním viackrát komunikovali.

 

"Pýtali sa ma, ako sa mi darí a či ide všetko podľa plánu. Tiež ma veľmi podporovali. Mohli so mnou aj rozviazať zmluvu, ale podržali ma a veria, že môžem tímu niečo dať. Teším sa na novú sezónu," dodal Réway.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona