Réway požiadal Spartu o výmenu, klub ho preradil do prvoligových Benátok

NETKY.SK • 23 Október 2015, 14:53 • 2 min
Réway požiadal Spartu o výmenu, klub ho preradil do prvoligových Benátok

PRAHA - Vedenie českého hokejového klubu HC Sparta Praha preradilo slovenského reprezentanta Martina Réwaya do kádra prvoligových Benátok nad Jizerou. Predstavitelia "rudých" sa k tomuto kroku odhodlali po tom, čo im 20-ročný útočník oznámil, že nechce ďalej hrať za Spartu.

slovakia

left justify in out

Réway je aktuálnym lídrom produktivity českej Tipsport extraligy, keď v úvodných 14 zápasoch sezóny nastrieľal päť gólov a pridal desať asistencií. Napriek tomu v pražskom tíme momentálne nie je. "Útočník Martin Réway bol dočasne preradený do kádra prvoligových Benátok nad Jizerou," uviedlo vedenie Sparty v oficiálnom vyhlásení na klubovej webstránke. "Hráč nám prostredníctvom svojho agenta oznámil, že nechce v tejto chvíli hrať za Spartu. Pôsobiť v našom klube by mala byť pre každého hráča česť, a pokiaľ je situácia takáto, nezostáva nám nič iné, než ho z kádra vyradiť. Vzhľadom na to, že u nás má platnú zmluvu, musí si uvedomiť prioritu pôsobenia v Sparte v rámci svojej aktuálnej hokejovej kariéry. A čo pre neho Sparta v jeho hokejovom živote urobila. Potom sa môžeme baviť o jeho prípadnom návrate do tímu."

 

Talentovaný krídelník má excentrickú povahu, podľa jeho agenta však prípadný prehrešok proti disciplíne súčasnú situáciu nevyvolal. "Jednoznačne nie, to by som chcel dôrazne vylúčiť," reagoval pre hokej.cz hráčov agent Michal Sivek zo spoločnosti Eurohockey Services. Podľa jeho vyjadrenia nebol kapitán bronzových medailistov z uplynulých MS hráčov do 20 rokov v Kanade, na ktorého má v zámorskej NHL práva Montreal, spokojný s vyťažením a priestorom na ľade.

 

"Martin hokej miluje, chce hrať čo najviac. V uplynulom období to tak ale necítil. Na základe jeho želania sme teda Spartu požiadali o možnosť výmeny do iného klubu. A to i s vedomím následkov, ktoré z toho mohli vzniknúť. Martin podľa svojich slov chce hrať oveľa viac, v Sparte tú podporu nevnímal. Klub zobral zámer na vedomie a hráča poslal do Benátok, na čo má samozrejme právo," dodal Sivek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona