Réway na antibiotikách, Tatar s Jurčom by mali stihnúť Bielorusko

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 13:35 • 2 min
Réway na antibiotikách, Tatar s Jurčom by mali stihnúť Bielorusko

OSTRAVA - Slovenskí hokejisti absolvovali v piatok svoj druhý tréning v dejisku MS v Ostrave bez Martina Réwaya. Mladého krídelníka pražskej Sparty sužuje choroba a zatiaľ ho tréneri ani nezaradili na šampionátovú súpisku.

slovakia

left justify in out

 "Zatiaľ berie antibiotiká a leží v posteli. Miesta na súpiske sa míňajú a my nemôžeme čakať. Potrebujeme zdravých hráčov," pre TASR povedal na adresu Réwaya tréner SR Vladimír Vůjtek. Naopak, Libor Hudáček po nachladnutí už druhý deň naplno trénuje a je pripravený nastúpiť v sobotu v úvodnom dueli na MS proti Dánom (12.15 h).
     

Kouč už túžobne očakáva príchod dua z Detroitu. Tomášovia Tatar s Jurčom by mali priletieť do Ostravy v sobotu večer. "Veríme, že pre nás budú veľkými posilami. Sú to hráči, ktorí hrajú stabilne v NHL, najmä Tomáš Tatar je už jednou z hviezd Detroitu. Určite bude patriť medzi našich najvyťaženejších útočníkov a nastúpi v jednom z prvých dvoch útokov," prezradil Vůjtek. "Ak pôjde všetko podľa plánu, tak by mali stihnúť nedeľňajší druhý zápas na šampionáte s Bieloruskom. Samozrejme, rolu môže hrať aklimatizácia. Obaja sú však mladí chalani a tí sa s tým vyrovnávajú veľmi rýchlo."
     

Aktuálne sú na slovenskej súpiske traja brankári, siedmi obrancovia a desiati útočníci. Proti Dánom chce Vůjtek rotovať všetkých siedmich bekov a hrať na štyri útoky, čiže je možné, že pred zápasom zapíše na "roster" ďalšieho útočníka. "Ešte si nechávame voľné miesto pre Mariána Hossu, ktorý postúpil s Chicagom do druhého kola play off. Je však malá pravdepodobnosť, že nás posilní. Druhé kolo sa končí najskôr 7.-8. mája a neočakávam, že Blackhawks vypadnú v štyroch zápasoch. V hre je ešte aj príchod Martina Marinčina z Oklahomy," povedal tréner, ktorý už nepočíta so štartom Mareka Hrivíka z Hartfordu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies