Réway cítil vnútornú nepohodu: Čakal som, že budem užitočnejší

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 09:05 • 2 min
Réway cítil vnútornú nepohodu: Čakal som, že budem užitočnejší

PETROHRAD - Veľké nádeje vkladali hokejoví fanúšikovia pred štartom MS v Rusku do Martina Réwaya. Jeho technické zručnosti, forma na klubovej úrovni i výkony v príprave ho predurčovali k tomu, aby sa stal - hoci aj v mladom veku - jedným z ofenzívnych ťahúňov slovenského tímu. Dvadsaťjedenročnému útočníkovi snahu nemožno uprieť, skúšal tvoriť, rozdávať prihrávky, preniknúť individuálne, lenže vyšlo mu z toho len málo a očakávania verejnosti nenaplnil.

slovakia

left justify in out

Réway sám priznal, že šampionát neodohral podľa svojich predstáv. "Od prvých zápasov som cítil akúsi nepohodu. Puk mi odskakoval z čepele, nevychádzali mi osobné súboje jeden na jedného. V dueli s USA to bolo lepšie, cítil som sa dobre, ale bol to azda prvý zápas, v ktorom som sa dostal do väčších šancí. Hnevá ma, že som ich nevyriešil správne," hodnotil svoje účinkovanie v Petrohrade Réway, ktorý v siedmich zápasoch zaznamenal iba jeden bod za asistenciu. "Neprišiel som sa na šampionát zviditeľniť, chcel som mužstvu pomôcť. Nepodarilo sa to, jeden bod je pre mňa strašne málo. Čakal som, že budem produktívnejší a užitočnejší," priznal.

 

Slováci ukončili turnaj triumfom 3:2 po predĺžení nad USA, dva body však na postup nestačili a na šampionáte tak obsadili konečnú deviatu priečku. "Rozhodujúci bol asi duel s Bielorusmi. Ak by sme uhrali s nimi aspoň bod, mohli sme byť vo štvrťfinále. Pokazili sme si to sami. Je to škoda. Pred súbojom s USA sme niečo zmenili a odvíjal sa úplne inak. Boli sme oveľa aktívnejší a chceli sme vyhrať viac než Američania," povedal jeden z asistentov kapitána Andreja Sekeru. Po štyroch prehrách v rade to s Cígerovým tímom vyzeralo zle. Lenže potom prišla pomoc od Maďarov a Nemcov a zrazu boli Slováci v postupovej hre. "Šťastie, náhoda, všetko sa dalo dokopy a mali sme možnosť hrať o postup. Dostali sme druhú šancu, škoda, že sme ju nevyužili. Za predošlé zápasy sme si však štvrťfinále absolútne nezaslúžili," tvrdí Réway.

 

Aj jeho mrzeli nevyužité veľké šance v presilovkách v dueli s USA. "Snažili sme sa v nich strieľať. Bohužiaľ, opäť nám to tam v presilovke nepadlo. Mal som minimálne tri jasné šance. Bol to odraz toho, ako sa mi nedarilo počas celého turnaja. Škoda, ak by som dal nejaký gól, obzvlášť s USA, iste by to mužstvu veľmi pomohlo. Hoci sme neskórovali, proti Američanom sme konečne presilovky odohrali dobre. V predošlých zápasoch boli vyslovene zlé. Nevychádzali nám, ťažko sme prenikali do útočného pásma a ak sme sa tam dostali, tak sme si nepomáhali." Réway odohral prvých šesť stretnutí v skupine ako center, zväčša v útoku s Martinom Bakošom a Markom Daňom. V záverečnom zápase ho tréner presunul na krídlo. "Paradoxne, cítil som sa tam lepšie. Mal som menej defenzívnych úloh, viac som sa mohol sústreďovať na ofenzívu. V závere sme hrali už len na tri päťky, ale ja som si to vyskúšal už aj predtým, keďže sme sa točili traja centri. Únavu som cítil, ale nebolo to tak, že by som nevládal. Bolo to skôr o vnútornej nepohode."

 

O Réwayovi sa hovorí aj v súvislosti s možným podpisom nováčikovskej zmluvy s klubom NHL Montreal Canadiens. Na nádejného útočníka sa bol v Petrohrade osobne pozrieť aj generálny manažér "Habs" Marc Bergevin a dvakrát sa aj spoločne stretli. Réway sa aj kvôli nemu chcel na šampionáte predviesť v čo najlepšom svetle. Lenže jeho, a ani spoluhráčov, turnaj nezastihol v ideálnej forme. "Hralo by sa nám ľahšie, keby sme niečo vyhrali," poznamenal niekdajší kapitán slovenskej "dvadsiatky". "Ešte sa o šampionáte ťažko hovorí, zhodnotia to tréneri. Ani po prehrách sme neboli psychicky zlomení. Verili sme, že vyhráme nad USA. Ak mám čosi vypichnúť, tak duel s Bielorusmi. Ak by sme ho dotiahli do víťazného konca, hralo by sa nám ľahšie. Viedli sme 2:0, ale v tretej tretine sme dostali štyri góly a to je veľmi veľa. Aj ja som spravil chybu, po ktorej sme dostali gól. Oni dali štyri góly zo štyroch šancí. No na to sa nemôžeme vyhovárať, ešte aj v poslednom zápase sme mali šancu postúpiť."

 

Ako poznamenal, pozitíva v slovenskej hre nevidí žiadne. Po náročnom ročníku, v ktorom ho zastavil aj otras mozgu, si chce Réway teraz oddýchnuť od hokeja a dôkladne zregenerovať. "Po ťažkej sezóne, ktorá mi nevyšla podľa predstáv a brzdili ma zranenia, som vyčerpaný. Potrebujem si odpočinúť a nabrať energiu," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies