Réway bude Šatanovi tykať: Reprezentácia je väčšia skúsenosť ako AHL

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 16:28 • 2 min
Réway bude Šatanovi tykať: Reprezentácia je väčšia skúsenosť ako AHL

BRATISLAVA - Martin Réway chce zabojovať o svoju premiérovú účasť na majstrovstvách sveta, no uvedomuje si, že jeho šance nie sú práve najväčšie.

slovakia

left justify in out

Je však presvedčený, že aj príprava s reprezentačným A-tímom je pre neho rozhodne lepšia skúsenosť a príležitosť, ako hrať v zámorskej AHL.
     

Aj preto neváhal nad pozvánkou od trénera Vladimíra Vůjteka, ktorá prišla krátko po tom, čo jeho tím Gatineau Olympiques vypadol z play off v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL. "Dozvedel som sa to hneď po sezóne, takže to bolo pre mňa také príjemné prekvapenie. Trocha ma mrzí, že sme vypadli tak skoro z play off. No na druhej strane som tu a budem sa snažiť spraviť všetko pre to, aby som sa dostal na šampionát. V klube rezonovalo, či by som nemal ísť do AHL, ale myslím si, že toto je pre mňa väčšia skúsenosť a príležitosť," tvrdí Réway.
     

Devätnásťročný útočník, ktorý môže hrať na poste centra aj na krídle, mal doteraz skúsenosti iba s juniorským hokejom, či už v národnom drese, alebo na klubovej úrovni. Aj keď v Gatineau v uplynulej sezóne žiaril a spolu s play off nazbieral v 52 dueloch až 77 bodov (25+52), uvedomuje si, že v príprave na MS ho čaká celkom iná "liga": "Je to niečo úplne iné ako juniorský hokej. Tu bude oveľa viac starších a skúsených hráčov, takže sa to nedá ani porovnať. Miestenka na šampionát je pre mňa ďaleko, som tu najmladší a myslím si, že to budem mať najťažšie. No všetko je len na mne. Keď budem hrať dobre, šanca je."
     

Presadiť sa medzi veľkou konkurenciou by chcel najmä ofenzívnym prejavom, no zároveň chce svoju hru prispôsobiť potrebám reprezentácie. "Musím ju trochu zjednodušiť a nerobiť toľko chýb v útočnej tretine. Zároveň sa budem snažiť odkukávať od starších hráčov a učiť sa od nich. Zatiaľ neviem, či budem hrať vo všetkých šiestich prípravných zápasoch, ale keď nastúpim, spravím všetko pre to, aby som trénera presvedčil," uviedol.
     

Medzi tých najskúsenejších v tíme patrí kapitán Miroslav Šatan, ktorý má o rovných dvadsať rokov viac ako Réway. "Premýšľal som nad tým, ako ho budem oslovovať. Začnem mu tykať a uvidíme, či ma napomenie," zasmial sa. "Či už Miro, alebo Laco Nagy sú veľmi skúsení hokejisti, ktorí odohrali veľa zápasov v NHL a ja sa od nich môžem iba niečo naučiť," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies