Réway aj Brejčák si zahrajú v play-off švajčiarskej NLA

NETKY.SK • 29 Február 2016, 11:58 • 2 min
Réway aj Brejčák si zahrajú v play-off švajčiarskej NLA

BERN - Víťazmi základnej časti najvyššej švajčiarskej hokejovej súťaže NLA sa stali hráči tímu Zürich SC Lions.

slovakia

left justify in out

Hokejisti z najväčšieho švajčiarskeho mesta nazbierali v 50 dueloch dovedna 98 bodov, o sedem viac ako druhý HC Davos. Zürich vstúpi do štvrťfinále play-off z najvýhodnejšej pozície, v prvom kole vyraďovacej časti bude bojovať s Bernom. Všetky série play-off, ktoré sa začnú vo štvrtok 3. marca, sa hrajú na štyri víťazstvá. Vo vyraďovacej časti sa predstavia aj obaja Slováci - útočník Martin Réway s Fribourgom aj obranca Ján Brejčák s Davosom. Davos bude hrať vo štvrťfinále play-off s Klotenom, Fribourg so Ženevou. Nový švajčiarsky šampión bude známy najneskôr 19. apríla. Titul obhajuje HC Davos.


Pre tímy na 9. - 12. mieste po základnej časti (Lausanne, Ambri-Piotta, Langnau a Biel) sa sezóna nekončí, čakajú ich súboje v skupine o udržanie.


Martin Réway odohral v základnej časti za Fribourg dovedna 19 duelov a dosiahol v nich bilanciu 8 gólov a 13 asistencií. Ján Brejčák si za HC Davos pripísal v 28 súbojoch dve asistencie. Produktivitu celej súťaže vyhral Pierre-Marc Bouchard z tímu EV Zug (67 bodov za 12 gólov a 55 asistencií). Do elitnej desiatky v kanadskom bodovaní a do najlepšej šestky kanonierov sa dostal favorit na pozíciu tohtoročnej draftovej jednotky v zámorskej NHL Auston Matthews. Osemnásťročný Američan v 36 zápasoch dosiahol 24 gólov a pridal 22 asistencií.


Vo Švajčiarsku sú už v plnom prúde súboje play-off v druhej najvyššej súťaži NLB. Mužstvá slovenských útočníkov Jozefa Baleja (Red Ice) a Stanislava Horanského (HC Ajoie) sú už v semifinále vyraďovacej časti.

Dvojice štvrťfinále play-off švajčiarskej hokejovej NLA:
Zürich SC Lions - SC Bern
HC Davos (Ján Brejčák) - Kloten Flyers
Servette Ženeva - HC Fribourg-Gottéron (Martin Réway)
EV Zug - HC Lugano

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies