Réway a Marinčin sa pripoja k reprezentácii, Lapšanský zranený

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 09:27 • 2 min
Réway a Marinčin sa pripoja k reprezentácii, Lapšanský zranený

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek bude môcť do ďalšej prípravy na majstrovstvá sveta v Bielorusku počítať aj s prvými hráčmi zo zámoria. Už v utorok by mal na Slovensko pricestovať útočník Martin Réway a vo štvrtok obranca Martin Marinčin.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný Réway bol oporou Slovenska na tohtoročných majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov, v piatich zápasoch strelil štyri góly a pridal šesť asistencií. V zámorí hral v juniorskej QMJHL za Gatineau. Tréner Vůjtek už viackrát avizoval, že by talentovaného útočníka rád vyskúšal v prípravných súbojoch. „Poletí s nami už na súboje vo Francúzsku,“ povedal Vůjtek. 


Obranca Martin Marinčin nepoputuje na farmu do Oklahomy City, ale po ukončení sezóny v Edmontone Oilers sa pripojí k reprezentačnému tímu SR. Za Slovensko v tejto sezóne nastúpil už na olympijskom turnaji v Soči. 


Trénera Vůjtka nepotešilo v nedeľňajšom zápase s Ruskom zranenie útočníka Adama Lapšanského. „Pre zranenie kolena sa mu s veľkou pravdepodobnosťou skončila sezóna,“ priznal reprezentačný kouč. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona