Revúca zažíva pohromu: V meste zasahujú hasiči, cesty a pivnice sú zaplavené!

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 08:16 • 2 min
Revúca zažíva pohromu: V meste zasahujú hasiči, cesty a pivnice sú zaplavené!

REVÚCA - Prívalový dážď dnes podvečer zaplavil v Revúcej v Banskobystrickom kraji niekoľko mestských ulíc a suterénov domov, z ktorých momentálne hasiči odčerpávajú vodu. Naďalej neprejazdná zostáva cesta smerom do Mokrej Lúky.

slovakia

left justify in out

"Po prudkom prívalom daždi je v meste Revúca vyhlásený III. povodňový stupeň, zatopených je 25 ulíc, na likvidáciu je nasadených 15 kusov hasičskej techniky s 38 príslušníkmi. Nasadených je aj deväť dobrovoľných hasičských zborov obcí," informoval TASR o 21.00 h Ľuboš Virguľa, vedúci oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica.

 

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal dnes v súvislosti so silnými búrkami spojenými s krúpami pre okres Revúca III. výstražný stupeň. Počas intenzívnych búrok spadlo v meste a jeho okolí viac ako 130 litrov zrážok na štvorcový meter. V meste okrem toho padali aj krúpy s priemerom dva centimetre.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona