VIDEO Revolučný obal Phorm vytvorí na displeji vášho iPadu klávesnicu z mikro kapsúl

NETKY.SK • 19 Február 2015, 12:10 • 2 min
VIDEO Revolučný obal Phorm vytvorí na displeji vášho iPadu klávesnicu z mikro kapsúl

FREMONT – Moderné dotykové obrazovky do veľkej miery uľahčili ovládanie mnohých zariadení dennej potreby ako sú napíklad smartfóny, tablety a rôzne ďalšie. Písanie na nich však nebolo ich najsilnejšou stránkou a práve to sa rozhodli zmeniť ľudia zo spoločnosti Tactus Technology.

slovakia

left justify in out

Tactus vyvinula špeciálny obal Phorm, ktorý sa chystá vydať pre tablety iPad mini. Tento technologický vynález v sebe kombinuje klasický obal a zároveň aj ochrannú fóliu na displej, ktorá má však unikátnu schopnosť. V prípade potreby sa z obrazovky vynoria malé tlačítka, ktoré sa nedajú stláčať, ale poslúžia vám pri písaní ako klávesnica, ktorá pomôže navigovať vaše prsty a vyhnúť sa preklepom.

 

V predpredaji bude obal Phorm stáť 99 dolárov, ktorá sa tento rok v lete zvýši na $149, keď sa začne oficiálny predaj.

Technológia tohto inovatívneho obalu využíva mikro kapsuly v ochrannej fólii na displeji, ktoré sa po prepnutí do aktívneho módu naplnia tekutinou. Na obrazovke sa následne objavia malé bublinky, ktoré vám pomôžu pri písaní akéhokoľvek textu.

 

img

Tento obal rozhodne uľahčuje písanie na tabletoch či smartfónoch, avšak malé bublinky nie sú až tak rozpoznateľné ako by sa mohlo zdať. Je to skôr alternatíva pre hmatovú spätnú väzbu, ktoré majú najmä telefóny so systémom Android. Tieto smartfóny jemne vibrujú pri stlačení klávesy na on-screen klávesnici.

Toto príslušenstvo od firmy Tactus skôr vytvára skutočný pocit dotyku, ktorý podľa výrobcu uľahčuje prstom zapämatať si polohu znakov na klávesnici.

Momentálne budú k dispozícii obaly Phorm len pre iPad Mini, ale firma Tactus plánuje rovnaké príslušenstvo aj pre iPhone 6 Plus.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies