Revolučný návrh Blattera: Video na posúdenie situácií

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 10:17 • 2 min
Revolučný návrh Blattera: Video na posúdenie situácií

SAO PAULO - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter prichádza s revolučným návrhom, tréneri by podľa neho mohli požiadať počas stretnutí o prehodnotenie rozhodnutí arbitrov s pomocou videa.

slovakia

left justify in out

Švajčiar oznámil prekvapujúcu správu počas stredajšieho rokovania kongresu FIFA v Riu de Janeiro. V minulosti bol odporcom zavádzania moderných technológií, neskôr presadil kamery na posudzovanie sporných gólových momentov. Podľa súčasného Blatterovho návrhu by mohli tréneri požiadať dvakrát počas stretnutia o prehodnotenie rozhodnutí.

 

Podobný systém zaviedli v tejto sezóne v bejzbalovej MLB, v lige amerického futbalu NFL ho môžu tréneri využívať už dlhé roky. Všetky zmeny pravidiel vo futbale musí schváliť Medzinárodný výbor pre futbalové pravidlá (IFAB), ktorého členov prekvapil návrh. "Až dnes som ho prvýkrát počul. Bol by to úplný odklon od toho, o čom sme hovorili doteraz," povedal výkonný šéf Škótskej futbalovej asociácie Stewart Regan, ktorý je aj členom IFAB. 

 

Zavedenie pravidla by mohlo predĺžiť zápasy, keďže situáciu musí vyhodnotiť videorozhodca. O myšlienke budú rokovať na mítingu IFAB vo februári, zavedenie by mohlo prísť v nasledujúcich rokoch. Proti návrhu Blattera bude pravdepodobne súčasný prezident UEFA Michel Platini. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies