Revolučné gardy v Iráne ostreľovali počas cvičenia maketu lietadlovej lode USA

NETKY.SK • 25 Február 2015, 13:37 • 2 min
Revolučné gardy v Iráne ostreľovali počas cvičenia maketu lietadlovej lode USA

TEHERÁN - Iránske revolučné gardy usporiadali dnes v blízkosti strategického prielivu v Perzskom zálive rozsiahle námorné a vzdušné manévre, súčasť ktorých bol aj útok delových člnov na repliku americkej lietadlovej lode.

slovakia

left justify in out

Cvičenie s názvom "Veľký prorok 9" sa konalo neďaleko Hormuzského prielivu, cez ktorý prúdi jedna pätina svetovej produkcie ropy, opisuje agentúra AP.

 

Iránska štátna televízia odvysielala zábery, na ktorých vidno, ako odpálené strely zasiahli maketu bojovej lode USA. Počas cvičenia došlo aj k zostreleniu bezpilotného lietadla a k nastraženiu podmorských mín. Tieto cvičenia sú vôbec prvými, na ktorých sa objavila replika americkej vojenskej lode.

 

"Americké lietadlové lode sú veľmi veľké muničné sklady s množstvom riadených striel, rakiet, torpédoborcov a všeličoho iného...," povedal v štátnej TV veliteľ námorných síl revolučných gárd admirál Alí Fadaví, ktorý sa uplynulý mesiac vyjadril, že jeho jednotka je schopná v prípade vojny potopiť bojové lode USA.

 

Kontradmirál Kevin Stephens, hovorca americkej Piatej flotily, kotviacej v Bahrajne, potvrdil, že Irán začal celú akciu už pred niekoľkými dňami, avšak armáda USA "nie je týmito manévrami znepokojená".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies