Revitalizácia vnútrobloku Pádivec

NETKY.SK • 21 Október 2022, 09:07 • 2 min
Revitalizácia vnútrobloku Pádivec

TRENČÍN - Trenčianska radnica komplexne zrevitalizuje detské ihrisko a vnútroblok Pádivec. Mestu schválili nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová. Podľa hovorkyne pôjde o radikálnu obnovu celého územia. Prestavba významnou mierou podporí zelenú infraštruktúru a posilní komunitné spolužitie. Pribudne tu množstvo herných i športových prvkov a mobiliáru. "Chceme redukovať nepotrebné spevnené plochy na úkor zelene a sústrediť jednotlivé aktivity do samostatných, plne vybavených funkčných zón. Súčasťou prác bude aj výmena a doplnenie parkového mobiliáru, výmena povrchov komunikácií, bezbariérové prístupy, rekonštrukcia osvetlenia. Všetko s cieľom využiteľnosti, komfortu a bezpečnosti užívateľov. V území sa budú integrovať prvky zelenej a sivej infraštruktúry pre trvalo udržateľné hospodárenie so zrážkovými vodami," doplnila hovorkyňa. Celkové oprávnené výdavky úspešného projektu sú vyše 936.000 eur, z eurofondov radnica získa 890.000 eur. Zvyšok doplatí z vlastného rozpočtu. S prácami by sa malo začať na jar budúceho roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona