Retro sen amatérskych fotografov

NETKY.SK • 11 August 2013, 16:30 • 2 min
Retro sen amatérskych fotografov

BRATISLAVA - Spoločnosť Panasonic, ktorá úspešne aj na našom trhu pôsobí so značkou fotoaparátov Lumix, zaradila do svojho portfólia CSC fotoaparát Lumix DMC-GX7.

slovakia

left justify in out

Retro je super!


Tak znie veta zo známej reklamy, v dnešnej dobe je však veľmi aktuálna. Retro dizajn vo svete fotoaparátov úspešne pred niekoľkými rokmi využila spoločnosť Olympus so svojím úžasným fotoaparátom PEN-1. Ostatní výrobcovia si to vzali za vzor a začali s predajom vlastných retro-foťákov s pridanou technickou hodnotou. Jedným z nich je aj Lumix GX7. Má pevné telo vyrobené z hliníka, horčíka a plastovej imitácie kože, strieborná farba je posadená do kontrastu s čiernymi plochami na ovládacej časti. 

Dva krásne displeje


Z prednej strany je fotoaparát Lumix GX7 krásny kus elektroniky s dobrými technickými vlastnosťami a skvelým vzhľadom, zo strany fotografa je potom dobrým spoločníkom na tvorbu akejkoľvek fotografie. Vybavený je hľadáčikom a aj veľkým displejom. Hľadáčik je takmer bezkonkurenčný - poskytuje veľmi detailný obraz s rozlíšením až 1024×800 pixelov, teda 2,76 megapixelov! Je dôležité uvedomiť si, že toto rozlíšenie prináša na uhlopriečke menej ako 2 centimetre. 

Displej je taktiež krásnym kúskom modernej techniky - nasledujúc moderné trendy je vyklápateľný a má príjemné rozlíšenie 720×480 pixelov. Ak je takýto displej na modernom smarfóne, nebvude to práve hi-end, avšak vo fotoaparáte ide o výborný parameter. 

Výborná technika


Najnovší top model zo série CSC fotoaparátov GX ponúka opticky stabilizovaný Micro 4/3 Live MOS snímač s rozlíšením 16 megapixelov a ISO rozsahom až 125 - 25 600. Kompenzácia expozície oslovuje tiež výborným rozsahom +/-5 EV a uzávierka 1/8000 sekundy poteší najmä fotografov zo športového prostredia.

Aj Wi-Fi, aj Full HD, aj NFC, aj stereo


S fotoaparátom Lumix DMC-GX7 sa vyhráte aj vtedy, ak ste priaznivec kvalitných videí. Nahráva Full HD video so stereo zvukom, formátom AVCHD zabezpečuje vysokú kvalitu filmu bez výraznejšej kompresie. Najväčšou technickou zaujímavosťou tohto fotoaparátu je však predovšetkým prítomnosť bezdrôtových dátových technológií Wi-Fi a NFC. Vďaka nim môžete nielen že jednoduchšie prenášať fotografie a videá, ale aj ovládať fotoaparát na diaľku cez na to určenú aplikáciu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies