Reťazec Tesco predáva majetok za stovky miliónov libier

NETKY.SK • 15 Október 2015, 12:30 • 2 min
Reťazec Tesco predáva majetok za stovky miliónov libier

LONDÝN - Spoločnosť Tesco, ktorá je najväčším britským maloobchodným reťazcom, sa dohodla, že za 250 mil. libier (GBP) predá 14 stavebných pozemkov fondu a klientom, ktorých poradcom je spoločnosť Meyer Bergman podnikajúca v oblasti investícií do nehnuteľností.

slovakia

left justify in out

Reťazec Tesco, ktorý v apríli vykázal jednu z najväčších firemných strát v histórii, uviedol, že predaj stavebných pozemkov je súčasťou jeho snahy o zlepšenie bilancie tým, že bude budovať menej predajní.


"Veľmi nás teší, že sme dosiahli dohodu so spoločnosťou Meyer Bergman, ktorá urýchli významné investície pre miestne komunity, vrátane príležitostí na bytovú výstavbu," uviedol generálny riaditeľ Tesca Dave Lewis. Spoločnosť Tesco sa snaží opätovne získať podiel na trhu, ktorý na jej úkor nadobudli diskontné reťazce Aldi a Lidl. Za svoj účtovný prvý polrok, ktorý sa končil v závere augusta, spoločnosť vykázala zisk v sume 354 mil. GBP.


Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies