Reťazec otvoril "mini obchod" z dôvodu, aby pomohol deťom s postihnutím

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 08:13 • 2 min
Reťazec otvoril "mini obchod"  z dôvodu, aby pomohol deťom s postihnutím

Spoločnosť Woolworths bola ocenená za otvorenie nového miniatúrneho supermarketu na pomoc deťom so zdravotným postihnutím.

slovakia

left justify in out

Mini-obchod bol otvorený na škole v Canberre (Austrália) minulý mesiac a umožňuje študentom so zdravotným postihnutím od 7. do 12. roku zapojiť sa do pohlcujúcich a praktických skúseností s učením.

 

  Mini supermarket napodobňuje skutočný Woolworths a samozrejme  obsahuje nákupné košíky, police na potraviny, pokladničné bolky, označenie a uniformy značky Woolworths, ktoré študenti nosia. 

 


Používajú plne funkčné pokladne, ktoré deťom umožňujú naučiť sa manipulovať s peniazmi. Rodičia žiakov a priatelia školy Black Mountain, ktorá sa stará o deti s mentálnym postihnutím, zmyslovým postihnutím a autizmom, uviedli, že na nich iniciatíva robí enormný dojem.

 

img

 

„Sme skutočne hrdí na náš nový mini supermarket  a na príležitosti, ktoré vytvorí pre študentov,“ uviedol Patrick Misciagna, generálny riaditeľ IT oddelenia. 

 

„Študenti si môžu vyskúšať, ako nakupovať, čo nakupovať, ako narábať s peniazmi a ako pracovať s váhami a mierami v kontrolovanom prostredí," dodáva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona