Reštrukturalizačná správkyňa Váhostavu-SK odmieta chybu pri rozdelení veriteľov

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 15:40 • 2 min
Reštrukturalizačná správkyňa Váhostavu-SK odmieta chybu pri rozdelení veriteľov

BRATISLAVA - Tvrdenie Aliancie Fair-play o nesprávnom zaradení jednej z pohľadávok voči Váhostavu-SK je nepravdivé. Vo svojom stanovisku to tvrdí reštrukturalizačná správkyňa stavebnej spoločnosti Petra Gabrišová.

slovakia

left justify in out

Peter Kunder z Aliancie Fair-play v blogu na stránke Denníka N v stredu (13.5.) napísal, že Váhostav-SK dlhuje takmer 15.000 eur bývalému členovi svojho predstavenstva Martinovi Buňákovi. "Správkyňa ho zaradila medzi veriteľov, ktorí v ozdravení dostanú viac, ako mu podľa zákona prináleží. Táto jej fatálna chyba môže snahu o ozdravenie firmy definitívne ukončiť," tvrdí Kunder.
     

Správkyňa však trvá na tom, že predmetná pohľadávka bola zaradená do správnej skupiny. "Všetky dokumenty preukazujúce uvedenú skutočnosť sú súčasťou súdneho spisu vedeného v danej veci," reagovala Gabrišová s tým, že zákon jej neumožňuje bližšie sa vyjadrovať k detailom reštrukturalizácie Váhostavu-SK.
     

Podľa zákona sa pri reštrukturalizácii za spriaznené osoby pokladajú všetci členovia predstavenstva a ich rodinní príslušníci, vysvetlil Kunder. Podlžnosti voči nim musia byť vybavované osobitne, a to tak, že sa im z nich vyplatí menšia časť ako iným veriteľom. "V prípade Buňáka to dopadlo inak. Bol zaradený medzi bežných veriteľov, hoci nemôže dostať toľko, čo oni," upozornil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies